Καλοστημένη απάτη με τις σχολικές εκδρομές – Θύματα 15 σχολεία – Πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από μαθητές

Την επιθυμία πολλών μαθητών για σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό σε προσιτές τιμές εκμεταλλεύτηκε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο που έστησε μια καλοστημένη απάτη εις βάρος τουλάχιστον 15 σχολείων που ενώ έδωσαν τα χρήματα εντούτοις το πολυπόθητο ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Τι καταγγέλει ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Ιλίου

Ο Κωνσταντίνος Κουκάκης, διευθυντής του 11ου Λυκείου Ιλίου, κατήγγειλε στην πρωιονή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN  ότι έγινε ο μειοδοτικός διαγωνισμός και μέσω αυτού, από τον Οκτώβρη του 2018 είχαν κλείσει το πρακτορείο για να τους πάει εκπαιδευτική στη Γερμανία. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού, έδωσαν στο γραφείο 21.500€.

Φτάνοντας στον Μάρτη και στις 26 του μήνα όταν ήταν να γίνει η εκδρομή, κατάλαβαν ότι είχαν πέσει θύματα πλεκτάνης. Ο διευθυντής επικοινώνησε με το ξενοδοχείο, που υποτίθεται είχαν κάνει κράτηση στη Γερμανία, αλλά δεν υπήρχε καμία κράτηση. «Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ», του είπαν από το ξενοδοχείο. Η εκδρομή αφορούσε 49 παιδιά και 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς. Μία εβδομάδα πριν γίνει η εκδρομή, το γραφείο έστειλε μέιλ στο σχολείο ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκδρομή για κάποιους λόγους που προφασιζόταν.

«Στις 28/3 θα μας επέστρεφαν τα χρήματα, αλλά δεν πήραμε τα λεφτά. Κατ’ εκτίμηση ήταν 15 σχολεία και είναι άλλα 4-5 που δεν έχουν δηλώσει ακόμα το συμβάν. Θέλουμε να πάρει την ευθύνη το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Τουρισμού» είπε ο διευθυντής του σχολείου, τονίζοντας ότι ήδη οκτώ από τα σχολεία της Αθήνας έχουν καταθέσει μηνύσεις.

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε το γραφείο ακυρώνοντας την σχολική εκδρομή στο παραπέντε

Το ίδιο πρακτορείο είχε “αφήσει” μαθητές στο Στρασβούργο

Σημειωτέον, πρόκειται για το ίδιο πρακτορείο, που προ ενάμιση μήνα, είχε αφήσει ένα σχολείο στο Στρασβούργο, καθώς δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει την επιστροφή στην Ελλάδα από την εκδρομή την οποία είχε διοργανώσει. Είχαν ταλαιπωρηθεί 32 μαθητές και τρεις συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι είχαν πάει για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης. Η υπόθεση είχε γίνη γνωστή μέσα από την ΕΡΤ, στην οποία απευθύνθηκαν οι γονείς των μαθητών και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της, το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε τα έξοδα επιστροφής τους στην Αθήνα. Το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (26 Φεβρουαρίου).