Καρδιολoγική Παίδων: Θετικές εξελίξεις σχετικά με το μόσχευμα καρδιάς του 12χρονου Γιάννη!

Αφού η οικογένεια Σταμοπούλου κίνησε γη και ουρανό, προκειμένου να μη χαθεί το μόσχευμα καρδιάς του 12χρονου Γιάννη, εν όψει της ανακαίνισης του 3ου ορόφου του Παίδων “Η Αγ. Σοφία”, έπειτα από το άρθρο του Infokids.gr που δημοσιοποίησε και έδωσε έκταση στο γεγονός, αλλά και το εξώδικο των γονιών προς τον Διοικητή του Παίδων, επιτεύχθηκε νωρίτερα σήμερα το πολυπόθητο αποτέλεσμα!

Σύμφωνα με την κ. Σοφία Παναγοπούλου, η οποία μόλις επικοινώνησε μαζί μας, η παραγγελία του μοσχεύματος του Γιάννη, καθώς και ενός ακόμα καρδιοπαθούς παιδιού που βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση, έγινε σήμερα και έτσι αυτό θα βρίσκεται στη χώρα μας σε περίπου 20 ημέρες!

Η μαμά του Γιάννη μας εξήγησε, ότι απαιτείται μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, μεταξύ των οποίων η πληρωμή και η καταχώρησή του στη Διαύγεια, προκειμένου να μπορέσει να φτάσει το μόσχευμα στην κλινική και να είναι διαθέσιμο για τον ασθενή.

Ο 12χρονος Γιάννης, λοιπόν, θα χειρουργηθεί σε βάθος ενός μήνα και μάλιστα στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ίδιου του Παίδων “Η Αγ. Σοφία”!

Δεν θα γίνει, δηλαδή, ακόμα η ανακαίνιση;

Σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν στη συνάντησή τους, η οικογένεια Σταμοπούλου και ο διευθυντής της Παιδοθωρακοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής κ. Ε. Σ. Καρανάσιος, “δεν έχει παρθεί ακόμα αυτή η απόφαση, αλλά αυτό ευελπιστούμε και προς τα εκεί οδεύουμε”.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε τα καλύτερα τόσο για τον 12χρονο Γιάννη, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά και τις οικογένειές τους που ταλαιπωρούνται από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα!