“Καταδικασμένος παιδόφιλος μπαίνει στο σχολείο μας!”: Σύλλογος Γονέων καταγγέλει διευθυντή

"Καταδικασμένος παιδόφιλος μπαίνει στο σχολείο μας!": Σύλλογος Γονέων καταγγέλει διευθυντή

Την ώρα που γνωστός καθηγητής της ΑΣΟΕΕ πέφτει θύμα ξυλοδαρμού μπροστά στα μάτια των φοιτητών του, καθώς κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία, έρχεται στο φως η καταγγελία γονιών, ότι σε δημοτικό σχολείο της χώρας κυκλοφορεί καταδικασμένος παιδόφιλος.

Την είδηση δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σύμφωνα με την οποία οι γονείς του δημοτικού σχολείου Αιγιάλειας καταθέτουν μήνυση στον διευθυντή του σχολείου, μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο λόγος; Επιτρέπει συστηματικά την είσοδο στον χώρο σε πρόσωπο εκτός του σχολείου που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία.

"Καταδικασμένος παιδόφιλος μπαίνει στο σχολείο μας!": Σύλλογος Γονέων καταγγέλει διευθυντή

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή του σχολείου της Αιγιάλειας επειδή έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την παρουσία του εξωσχολικού προσώπου που έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία. Στη μήνυσή τους, λοιπόν, τον κατηγορούν ότι εκθέτει τα παιδιά τους σε κίνδυνο.

Ο παιδόφιλος βοηθάει τον διευθυντή με εξωτερικές δουλειές του σχολείου

Μάλιστα, ο διευθυντής φέρεται να αγνοεί τους γονείς. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι τον έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα: «μην αφήσεις ξανά αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσο μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου».

Η μήνυση έχει φτάσει στα χέρια της Εισαγγελίας Αιγίου, με τον καταγγέλλοντα να αναφέρει ότι ο σκοπός δεν είναι να αποπεμφθεί ο διευθυντής. Οι γονείς ζητούν να διαταχθεί και να δρομολογηθεί μια λύση από τη δικαιοσύνη, επειδή αφενός απαγορεύεται η παρουσία εξωσχολικών στον χώρο του σχολείου αφετέρου το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει ήδη επιβαρυμένο προφίλ.

Η παρουσία του προσώπου που έχει γίνει το «κόκκινο πανί» για τους διαμαρτυρόμενους γονείς βοηθάει τον διευθυντή με εξωτερικές δουλειές που αφορούν το σχολείο, όπως αποκαλύπτει ο καταγγέλλων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα χρονιά: 5 μικρές, οικογενειακές συνήθειες που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Επιστρέφει η άδεια ειδικού σκοπού; Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει αλλαγές

Κρούσματα στα σχολεία: Τι κάνουμε σε θετικό self test – Οι μέρες καραντίνας – Τι ισχύει για τις επαφές