Κατέρρευσε η οροφή του γηπέδου των εκπαιδευτηρίων Δούκα: “Θα θρηνούσαμε μαθητές”

Κατέρρευσε η οροφή του γηπέδου των εκπαιδευτηρίων Δούκα: "Θα θρηνούσαμε μαθητές"

«Θα θρηνούσαμε νεκρούς μαθητές εάν σήμερα δεν ήταν αργία» σύμφωνα με όσα λένε οι γονείς μαθητών των εκπαιδευτηρίων Δούκα.
Εν έτει 2022, ο χιονιάς ήταν ικανός να να δημιουργήσει ανυπολόγιστες καταστροφές, όχι σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά μέσα στην Αθήνα.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, χαρη στην αργία στα σχολέια. Η οροφή ενός κλειστού γηπέδου όπου προπονούνταν μαθητές κατέρρευσε, αφού δεν άντεξε το βάρος από την επιδρομή του χιονιού. Για το γήπεδο “ΔΑΪΣ” ο λόγος, το οποίο στεγάζει μεταξύ άλλων τις ομάδες μπάσκετ, futsal και χάντμπολ του Δούκα, μέρος της οροφής του οποίου κατέρρευσε, σε ένα απίστευτο σκηνικό.

Το βάρος του χιονιού που βρέθηκε στην οροφή του χιονιού αποδείχθηκε μεγαλύτερο από όσο άντεχε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες υλικές ζημιές στο παρκέ. Το κολυμβητήριο, το οποίο ανήκει στο ίδιο συγκρότημα, δεν υπέστη υλικές ζημιές, οι οποίες περιορίζονται στο κλειστό του γηπέδου. Όπως γίνεται σαφές, το κόστος ανακατασκευής του χώρου αναμένεται να είναι υψηλό και δεν είναι σίγουρο κατά πόσο οι όποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν άμεσα.

Το μοναδικό ευχάριστο ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού δεν υπήρχε προγραμματισμένη προπόνηση όταν κατέρρευσε η οροφή.

Η κατάρρευση της στέγης προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές και στο παρκέ και το σκηνικό θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Γονείς των μαθητών ζητάνε τώρα την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Δεν μπορεί να υπάρξει στατική μελέτη που να αφορά σε στέγη σταδίου και να μην μπορεί να σηκώσει χιόνι. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα» καταγγέλλει ο κ. Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης. “Ο Θεός μας λυπήθηκε και το σχολείο δεν λειτούργησε λόγω της αργίας” συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

“Αγαπητοί γονείς ΜΗΝ παρακολουθείτε το μάθημα των παιδιών σας στην τηλεκπαίδευση”

“Θέλω να αυτοκτονήσω”: 16χρονη έκανε σχέση με 28χρονο – Έστειλε στον πατέρα της γυμνές φωτογραφίες

Πότε βάζουμε που και πως (άτονο) και πότε πού και πώς (τονισμένο);