Κατέρρευσε μαθητής από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια της κατάληψης

Με 700 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη τη χώρα να βρίσκονται σε καθεστώς κατάληψης και το υπ. Παιδείας να τηρεί σιγή ιχθύος, ελπίζοντας μάλλον ότι η ένταση στην Παιδείας θα ξεθυμάνει από μόνη της τις επόμενες ημέρες, η ανησυχία γονιών, εκπαιδευτικών και επιστημόνων επικεντρώνεται στον κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού, αν τυχόν στα σχολεία αυτά υπάρξει κρούσμα μεταξύ των καταληψείων.

Η πραγματικότητα δείχνει, ωστόσο, ότι ο κίνδυνος για την υγεία των μαθητών δεν σταματά εκεί: Πέρα από μαθητές που έχουν μέχρι στιγμής τραυματιστεί σε κάποιες από αυτές τις καταλήψεις, το περασμένο Σάββατο είχαμε και την περίπτωση ενός μαθητή Λυκείου ο οποίος μεταφέρθηκε στα επείγοντα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Λύκειο Αμφιλοχείας, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη, τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, 26/9, οπότε κλήθηκε ασθενοφόρο για να περισυλλέξει τον μαθητή, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Την ίδια ώρα αναζητήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο πατέρας του παιδιού, εις βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.