Πόσα παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον Covid-19 από την έναρξη των σχολείων μέχρι σήμερα;

Με περίπου 120 σχολεία σε όλη την χώρα να είναι κλειστά τις τελευταίες ημέρες λόγω κρούσματος Covid-19, λογικό είναι οι γονείς να προβληματίζονται για το πόσο μεγάλη είναι τελικά η διασπορά του ιού εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Έχοντας συμπληρωθεί πλέον δύο εβδομάδες σχολικής λειτουργία, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσίευσε στοιχεία αναφορικά με το πόσα παιδιά νόσησαν το διάστημα αυτό από Covid-19, τα οποία δείχνουν, ότι σαφώς υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες των μαθητών.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, είχαν νοσήσει από κορονοϊό 776 παιδιά μέχρι 17 ετών. Στο διάστημα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα 1.120 -σχεδόν διπλασιάστηκαν, δηλαδή, μέσα σε δύο εβδομάδες, ενώ ο πρώτος αριθμός αφορούσε από την αρχή της πανδημίας μέχρι τότε (διάστημα περίπου 6 μηνών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν περίπου το 94% των κρουσμάτων των οποίων η ηλικία είναι γνωστή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει και ένα μικρό μεν αλλά υπαρκτό ποσοστό άγνωστης ηλικίας.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 17.444. 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 70 έτη και σε ποσοστό 86.8% με υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Οι δε θάνατοι στην χώρα έχουν φτάσει τους 379 με διάμεση ηλικία των θανόντων τα 78 έτη και το 96.6% με κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.