Κυριακή 23 Αυγούστου, 05:09
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Οι δηλώσεις του πατέρα της

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς, της νεαρής κοπέλας που έχασε τη ζωή της σε υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι του νησιού βρέθηκαν στο κοιμητήριο για να τιμήσουν τη μνήμη της άτυχης κοπέλας και να σταθούν δίπλα στην οικογένειά της, η οποία συνεχίζει να βιώνει έναν αβάσταχτο πόνο.

Συγκίνηση στο κοιμητήριο

Η εικόνα στον τάφο της 19χρονης προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Λουλούδια, κεριά και φωτογραφίες της Μυρτούς είχαν τοποθετηθεί γύρω από το μνήμα, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες της νεαρής κοπέλας με φτερά αγγέλου, που επέλεξε η οικογένεια για να αποτυπώσει – όπως λένε – την καλοσύνη και την αγνότητά της.

Το κλίμα ήταν βαρύ καθ’ όλη τη διάρκεια του μνημόσυνου, με πολλούς να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

«Η ζωή μας άλλαξε για πάντα»

Ο πατέρας της Μυρτούς μίλησε δημόσια μετά το μνημόσυνο, περιγράφοντας τον αβάσταχτο πόνο που βιώνει η οικογένεια από τη στιγμή που έμαθαν για τον χαμό της κόρης τους.

Όπως ανέφερε, τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο στην καθημερινότητά τους, ενώ η απώλεια της 19χρονης έχει αφήσει ένα κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί οργή και έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της Κεφαλονιάς, με πολλούς να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τη δικαστική πορεία της.

«Οι σαράντα ημέρες ήταν από μια κόλαση η κάθε μέρα. Όταν έχεις ένα αγγελούδι τέτοιο και το αποχαιρετάει, η μισή Κεφαλονιά ήταν (στο μνημόσυνο). Έπεσε και η τελευταία αυλαία. Όλες οι μέρες για εμένα από την ημέρα που άκουσα ότι η Μυρτώ πέθανε, το ρολόι σταμάτησε εκεί. Ό,τι ένιωσα την πρώτη ημέρα, θα νιώθω μέχρι να πεθάνω. Γιατί αυτό το παιδί ήταν δώρο Θεού. Το αγγελούδι μου έφυγε.

Στο μήνυμα του πάνω με τη φωτογραφία που του έχω βγάλει, είναι όπως αγγελούδι ήταν. Με φτερά, είχε και φτερά. Εγώ και η κυρία Μιράντα και όλη η οικογένεια είμαστε μεταξύ ζωής και θανάτου. Δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα αντιμετωπίσω τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρετε για τι πόνο μιλάμε. Δεν ξέρετε, δεν ξέρετε. Παρακαλάμε και εγώ και η μαμά της να τη δούμε στον ύπνο μας γιατί στον ξύπνιο μας δεν θα την δούμε ποτέ. Και άμα δεν έρθει και στον ύπνο μας, έχουμε και άλλη λύση. Αφού δεν έρχεται αυτή, θα πάμε εμείς να την βρούμε. Εγώ το έχω αποφασίσει. Αφού πρώτα δικαιωθεί η Μυρτούλα μου.

Κοντεύει να είναι κατηγορούμενο το παιδί μου. Γιατί οι αρμόδιοι αντί να κατηγορούν τους δολοφόνους, ασχολούνται με το παιδί μου, αν ήταν βαμμένο, αν ήταν αχτένιστο. Αυτό είναι το έγκλημα. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι για να μην τρελαθώ; Είχε πάρει λέει τον κακό το δρόμο. Από εδώ και πέρα αυτά θα σταματήσουν. Θα βγω στη σέντρα και θα τους πάρω όλους μαζί μου. Ποιος φταίει; Αν εγώ, την ποινή του θανάτου ζητάω. Αν φταίει η μάνα της, την ποινή του θανάτου ζητάω για αυτή.

Αν φταίτε εσείς, την ποινή του θανάτου. Όποιος έχει φταίξει για το παιδί μου, την ποινή του θανάτου . Θα πείτε, όπως μου είπε η κυρία ανακρίτρια ότι απαγορεύεται. Στην περίπτωση όμως, αυτή, επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Όταν είναι 20 χρονών και θα φάει ισόβια και σε επτά χρόνια θα είναι έξω, δεν κινδυνεύουν τα παιδιά όλης της κοινωνίας; Εγώ το παιδί μου το έχασα. Δεν έχω να χάσω τίποτα άλλο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις εξετάσεις, τα συμπεράσματα των ανακριτών, των δικαστών, των υπευθύνων και αναλόγως θα πράξουμε», εξομολογήθηκε ο πατέρας της Μυρτούς.

Διαβάστε επίσης:

Το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» ενισχύεται με χρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Αφράτα τυροψωμάκια χωρίς ζύμωμα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Ροή Ειδήσεων