Κεφτεδάκια κοτόπουλου με λαχανικά

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που τα παιδιά τα τρώνε με ευχαρίστηση. Θα τα βρείτε να πρωταγωνιστούν στο μπουφέ του παιδικού πάρτι, στο μενού της οικογένειας όταν η μαμά έχει κιμά και δεν θέλει να φτιάξει μακαρόνια και φυσικά είναι από τις πρώτες επιλογές για το σνακ του ταξιδιού. Σήμερα, σας προτείνουμε μια ελαφριά εκδοχή τους με κιμά κοτόπουλου.

Υλικά

600 γρ. κιμάς από κοτόπουλο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
1/2 σελινόριζα, τριμμένη
1 μεσαίο καρότο, τριμμένο
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Στύβουμε με τις παλάμες μας το τριμμένο καρότο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σελινόριζα. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας με κρύο νερό. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, ώστε να σφίξουν. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (για περίπου 7 – 8 λεπτά). Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά να ροδίσουν και από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Δεν πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει τα κεφτεδάκια στο ταψί.