Κέικ με μήλα και μπανάνες

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα ακόμα μαμαδίστικο κέικ με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό γεύσεων που δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους πού σίγουρα θα το λατρέψετε!

Υλικά

1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ κανέλα
¾ + ½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. λευκό ξύδι
¾ + 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
4 -5 μέτρια μήλα
2-3 ώριμες μπανάνες
χυμός ενός λεμονιού
1 φλ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
1 φλ. χοντροτριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους 1,5Χ 1,5 εκ περίπου, καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες πάχους 1,5 εκ. Περιχύνουμε τα φρούτα με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε τα χοντροκοπανισμένα καρύδια, την χοντροτριμμένη φρυγανιά, το ½ φλ. ελαιόλαδο και το 1/3 φλ. ζάχαρη με τα δάχτυλά μας, φτιάχνοντας ένα μείγμ). Κοιτάμε αν είναι αρκετό για να καλύψει καλά την επιφάνεια του γλυκού, αλλιώς, αυξάνουμε ανάλογα την ποσότητα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, κοσκινίζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ ή με τον αβγοδάρτη, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα του ελαιολάδου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα. Στρώνουμε τα κομμάτια των φρούτων πολύ στριμωχτά στην επιφάνεια του γλυκού, βυθίζοντάς τα σχεδόν εντελώς μέσα στο χυλό (να μην ακουμπήσουν όμως στον πάτο).

Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα φρούτα. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολα. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, βγάζουμε τη λαδόκολα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρή (λαμβάνουμε υπ΄όψιν ότι τα μήλα που έχουν μελώσει, θα αφήσουν ίχνη επάνω στη λάμα).