Κέντρα Ξένων Γλωσσών: “Ανοίξτε μας επιτέλους. Μόνο η προετοιμασία για τις Εξετάσεις είναι σημαντική;”

Με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδίας Palso προς την Υπουργό Παιδείας, κα Ν.Κεραμέως, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο Α. Γεωργιάδη και τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κο Ν. Χαρδαλιά ζητά να αποφασιστεί σύντομα η επαναλειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών για όλους τους μαθητές.

Η επιστολή αναλυτικά

Με μεγάλη έκπληξη και απορία διαπιστώσαμε ότι μετά και την έκδοση της νεότερης ΚΥΑ τα κ.ξ.γ. εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά όσον αφορά τις τάξεις που δεν προετοιμάζουν υποψηφίους για εξετάσεις πιστοποιητικών γλωσσομάθειας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα μετά από το άνοιγμα όλων των σχολικών δραστηριοτήτων.

Μόνον η προετοιμασία για εξετάσεις έχει τον χαρακτήρα της αμιγούς εκπαιδευτικής διαδικασίας; Και πως θα φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, αν δεν υπάρξει η δια ζώσης διδασκαλία; Πάντοτε βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση όλων τα υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δεν κατανοούμε τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα η Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, και το αν, είναι εκείνη που επιδεικνύει κάποιου είδους εμμονική συμπεριφορά για το συγκεκριμένο ζήτημα ή αν η κατάσταση αυτή αποτελεί πολιτική απόφαση, με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από τόσο καιρό, και χωρίς να υφίσταται κάποια λογική εξήγηση για την συνέχιση της ως άνω απαγόρευσης, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εφεξής το άμεσο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων μας ώστε ΚΑΙ να μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πολύτιμη προσφορά μας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση του τόπου μας κάτι που αναγνωρίζεται από όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και να επιτελούμε την βιοτική μας ενασχόληση με τον προσήκοντα εκπαιδευτικό τρόπο.

Κύριοι Υπουργοί να λάβετε επίσης υπόψη σας ότι, σε κάθε περίπτωση, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας έχει χαρακτήρα ενιαίο και δυναμικό καθώς και ότι όλοι οι μαθητές μας είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας