Κεραμέως: “Μαθητές και εκπαιδευτικοί κάντε τεστ κορωνοϊού – Προτεραιότητά μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά”

Επάνοδος σήμερα στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με εξαίρεση τους μαθητές Λυκείων στις κόκκινες περιοχές και τους μαθητές Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις που θα συνεχίσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και σε δηλώσεις της προχώρησε σε κάλεσμα προς μαθητές άνω των 16 ετών και εκπαιδευτικούς ώστε να δηλώσουν συμμετοχή για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού  υπενθυμίζοντας ότι τα τεστ γίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα.

«Πάντα θα πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε οποιοδήποτε μέτρο μας υποδείξουν, αλλά εκτός από τη δημόσια υγεία στόχος είναι να συνεχίζεται όσο το δυνατόν απρόσκοπτα η εκπαίδευση“, τόνισε η υπουργός Υγείας και Θρησκευμάτων.

Προτεραιότητά μας να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά

«Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία, πάντοτε προσέχοντας και τη δική σας υγεία και τη δημόσια υγεία συνολικά. Γι’ αυτό επιμένω πολύ στη σημασία των μέτρων, τα οποία θα τηρούμε παντού, είτε στο σχολείο, είτε εκτός και η μάσκα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο», ανέφερε, μιλώντας σε μαθητές και μαθήτριες η κ. Κεραμέως. Στη συνέχεια, τους διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μπορούν να γίνονται δια ζώσης με τους εκπαιδευτικούς τα μαθήματα.

Συνομίλησε με τους μαθητές για την τηλεκπαίδευση

Κατά την επίσκεψή της η Νίκη Κεραμέως συνομίλησε με παιδιά. Μια μαθήτρια της είπε ότι «όλα αυτά που μάθαιναν στην Πληροφορική τα έκαναν πράξη στην τηλεκπαίδευση». Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία ανοικτά, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός ευχαρίστησε ξανά τα στελέχη της εκπαίδευσης για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δείτε το video από την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας