Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

Όταν στο πιάτο υπάρχει κοτόπουλο δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην το φάνε τα παιδιά με μεγάλη όρεξη. Επειδή όμως θέλουμε να τους μάθουμε να τρώνε και τα λαχανικά έχουμε σκεφθεί τη λύση του γεμιστού κοτόπουλου ώστε να τα τρώνε χωρίς φωνές. Μια από τις αγαπημένες μας γεμίσεις είναι αυτή με φέτα και σπανάκι που συνδυάζονται πολύ.

Αξίζει να μάθετε στα παιδιά να τρώνε τη φέτα καθώς όπως και όλα τα τυριά, περιέχει μικρά ποσά λακτόζης γι’ αυτό και μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη (υπολακτασία). Από διατροφικής πλευράς, η φέτα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Λόγω της ωρίμανσης που υφίσταται η φέτα, οι πρωτεΐνες της διασπόνται εύκολα με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό και να είναι περισσότερο εύπεπτο. Ταυτόχρονα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε πρωτεΐνες επέρχεται ως αποτέλεσμα η ανάπτυξη του μυϊκού ιστού, ιδιαίτερα στην περίπτωση που αθλείστε, και είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού σας. Οι χαρακτηριστικές βιταμίνες και μέταλλα που περιέχονται στο τυρί φέτα, έχουν ως εξής: Ασβέστιο: Είναι σημαντικό για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, του καρκίνου του παχέος εντέρου και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Φώσφορος & Βιταμίνη Α: Ενισχύουν σημαντικά την όραση.

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου
50 γρ. φέτα σε τρίμματα
2 φλιτζάνια σπανάκι βρασμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε κάθε στήθος στη μέση. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά το σπανάκι με τη φέτα.  Σε κάθε κομμάτι κοτόπουτλο ανοίγουμε στο πλάι μια σχισμή και το γεμίζουμε με το μείγμα φέτας σπανακιού.  Σφραγίζουμε τα κομμάτια με λαδωμένες οδοντογλυφίδες και τα βάζουμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος. Περιχύνουμε με το λάδι και το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 30 λεπτά γυρνώντας 1-2 φορές. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και ψήνουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρό κέικ με σπανάκι

Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Πατάτες φούρνου με μέλι που λιώνουν στο στόμα