Μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών

Μια γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα που θα λατρέψουν τα παιδιά! Ο πιο εύκολος τρόπος για να απολαύσετε μια υπέροχη μακαρονάδα!

Υλικά

½ κιλό σπαγγέτι Νο 6

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

για τη σάλτσα

600 γραμ διάφορα μανιτάρια

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

1 ½ λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Σκουπίζετε με βρεγμένη πετσέτα καλά όλα τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε σε λεπτές φετούλεs. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε καλά το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί.

Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε το μπράντι. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και μόλις χυλώσει η σάλτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να περιμένει.

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και στη κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνετε το βούτυρο. Το αφήνετε να λιώσει χωρίς να καεί και αδειάζετε μέσα τα σουρωμένα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά να βουτυρωθούν, τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Διαβάστε επίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Μακαρονάδα της Μεσογείου με λαχανικά

Πατάτες στο φούρνο με ντομάτες