Κοζάνη: Μόνο συγκίνηση για την υπέροχη πράξη μιας 10χρονης Ελληνίδας προς 3χρονη από τη Σομαλία

Μια υπέροχη είδηση που δεν προβλήθηκε αρκετά τις τελευταίες ημέρες είναι η συγκινητική πράξη αγάπης μιας 10χρονης από την Αιανή Κοζάνης, προς μια 3χρονη απο τη Σομαλία, η οποία φιλοξενείται σε ξενοδοχειακή δομή στην Αιανή.

Το γεγονός δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κάτοικος της Αιανής και εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ kozan.gr, κ. Γρηγόρης Γκουρτζιούμης:

“Η δεκάχρονη Ανθη απ την Κοζάνη και η τρίχρονη Μαπσου απ τη Σομαλία. Εξαιρετικό γεγονός. Ωραιότατο ροζ ποδήλατο και μια σειρά παιδικών κοριτσίστικων παιχνιδιών απ την Ανθη προς την Μαπσου. Τα παρέδωσα προ ολίγου. Άστραψαν τα καστανομαυρα μάτια της μικρής Σομαλης απο χαρά. Όταν παρέλαβα τα δώρα η Ανθή είχε ένα χαμόγελο απο εδώ ως το Αφγανιστάν. Μεγαλοπρέπεια!! .Ομορφότατη μ ένα πλατύ χαμόγελο..Μου είπε πως τα ετοίμασε απο χθες βράδυ.Η μητέρα της μου τηλεφώνησε. Εξαιρετικη.!!! Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι με τη σημασία της λεξης. Νασαι καλά Ανθη. Η Μαπσου μου είπε να σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά.Η τεραστια μοναδική Ανθη.Τα παιδιά είναι παντοτινά!”

Ο ίδιος αργότερα μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»:

Όπως περιέγραψε, το τριών ετών κοριτσάκι διέσχιζε μαζί με τη μητέρα του το κέντρο της Αιανής. Δεκάδες παιδάκια του χωριού έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στον μεγάλο κι ασφαλή χώρο της πλατείας εκτός από τη μικρή Μαπσού.

«Είδα το μικρό κοριτσάκι να τραβά τη μητέρα του δείχνοντας τα άλλα παιδάκια με τα ποδήλατα. Η μαμά πήρε τη μικρούλα λίγο πιο πέρα, πήγαν μαζί στο περίπτερο, μα τα ματιά της τρίχρονης ακολουθούσαν τα ποδήλατα. Έτσι έκανα στο Facebook την εξής ανάρτηση: “Ένα παιδικό ποδήλατο αδέλφια, από κάποιον που δεν το χρειάζεται πια. Ο,τι κι αν πιστεύετε ένα μην ξεχνάτε: Τα παιδιά είναι παντοτινά. Είναι εύκολο να το βρείτε”».

Η ανάρτηση του κ. Γκουρτζιούμη κοινοποιήθηκε κι από άλλα άτομα και ενημερωτικές σελίδες της περιοχής και μέσα σε λίγες ώρες έγινε το… θαύμα των ανθρώπων, καθώς μια άλλη μητέρα και η μικρή της κόρη, από την Κοζάνη, μέσα σε λίγες ώρες έριξαν το… τείχος.

Το δώρο παρέδωσε, βέβαια, στην ενθουσιασμένη Μαπσού ο ίδιος ο κ. Γκουρτζιούμης.