Αρχική Infokids Συνταγές Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο

Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο

Οι κρέπες είναι ένα έδεσμα που μας έρχεται από τη γαλλική κουζίνα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ και στη χώρα μας. Είτε γλυκιές είτε αλμυρές μπορούν να συνδυαστούν με πολλές γεύσεις και είναι ένας έξυπνος τρόπος να φάνε κάτι τα παιδιά όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε. Εμείς τις επιλέγουμε και για το σνακ της παραλίας. Αν λοιπόν σας έχει περισσέψει κιμάς από τη χθεσινή μακαρονάδα ή εν πάσει περιπτώση θέλετε να κάνετε κιμά αλλά όχι πάλι με ζυμαρικά τότε αξίζει να τον σερβίρετε ως γέμιση μιας πεντανόστιμης σπιτικής κρέπας.

Υλικά

Για τις κρέπες
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση

120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
200 φρυγανιά τριμμένη
250 ml σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Aρχικά φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.Προσθέτετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.

Εν συνεχεία προχωράμε στο γέμισμα των κρεπών. Σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα ο κιμάς μας.Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολάκι μαζί με την σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και την φρυγανιά. Κρατάμε 1 κούπα από τη σάλτσα ντομάτας για το ταψί. Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από 2 κουταλιές της γέμισης σε κάθε κρέπα και τις τυλίγουμε σε ρολά.. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας στο πάτο του πυρέξ. Τις τοποθετούμε στο ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter