Κρήτη: Συγκινούν τα λόγια ενός ιερέα για την αποτυχία του γιου του στις πανελλαδικές

Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανακοινώθηκαν χθες, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους. Με ένα συγκινητικό κείμενο, ένας ιερέας από το χωριό Πύργος στην Κρήτη δίνει κουράγιο στο γιο του που δεν κατάφερε να περάσει σε καμία σχολή.

Στην ανάρτηση που δημοσιεύει το flashnews.gr ο π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι νιώθει περήφανος όχι μόνο για τις επιτυχίες του γιου του, αλλά και στις φαινομενικές ήττες του, «γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι».

«Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιο μου τον Αλέξανδρο! Δεν πέρασε πουθενά! Μπράβο που “απέτυχε”. Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ τη σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ίδιο περήφανος γι αυτόν και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.

Οι μεγάλες στιγμές στη ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω τη ζωή σου και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια, θα δεις ότι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός, μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν…»