Υπ. Παιδείας: Δωρεάν ίντερνετ σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή ίντερνετ σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής ίντερνετ σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων που επιδιώκουν να φέρουν το αύριο στο σήμερα.

Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών στο διαδίκτυο είναι αυτονόητη, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ με τη σειρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισήμανε ότι το διαδίκτυο κρύβει δυνατότητες και αξίες καθώς ζούμε σε μια περίοδο ριζικών αλλαγών.

Η επιδότηση αφορά όλους τους πρωτοετείς φοιτητές και θα ανέλθει μέχρι και σε 80% του κόστους της σύνδεσης, για κινητή ή σταθερή συσκευή, ανάλογα με την επιθυμία των πρωτοετών.