Μακρή: “Η παράταση της σχολικής χρονιάς θα γίνει για λόγους ψυχολογικούς, για τους μαθητές “

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας αναφέρθηκε σε μια σειρά από εκπαιδευτικά θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο παράταση της σχολικής χρονιάς όπως συνέβη και την περσινή χρονιά απάντησε ότι «Η επιμήκυνση του σχολικού έτους έχει πέσει στο τραπέζι και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, αλλά το υπουργείο θα αποφασίσει  όταν θα έχει πλήρη εικόνα»  ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια ότι θα γίνονται μαθήματα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν αποφασιστεί εν τέλει η παράταση της σχολικής χρονιάς αυτό θα συμβεί «όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο  μικρότερη είναι η ηλικία τόσο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα»

Το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής μπαίνει σε όλα τα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Ενώ σε ερώτηση για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής, απάντησε ότι «ήδη έχει γίνει πιλοτική εφαρμογή στα σχολεία της Ελλάδος και από τον Σεπτέμβριο, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, θα είναι υποχρεωτικό το μάθημα και βεβαίως, η επικαιρότητα δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτή την πρωτοβουλία. Θα ξεκινήσει να διδάσκεται με διαφορετικό τρόπο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης»

Παράλληλα, η υφυπουργός σε σημερινές τηλεοπτικές της δηλώσεις στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Πότε θα ανοίξουν τα Φροντιστήρια

Ακόμα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο.

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών» εξήγησε.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικώνκαι στις αντιδράσεις τους για το ζήτημα.

«Αξιολόγηση περιλαμβανόταν και στο νόμο Γαβρόγλου. Δυστυχώς είμαστε η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπάρχει αξιολόγηση. Όταν κοινή παραδοχή είναι ότι πρέπει να αξιολογούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών θα βρουν τον τρόπο που θα γίνει».

Δείτε τις δηλώσεις της υφυπουργού