Μαμά καταγγέλει: “Γιατί να επιστρέψουν στον αθλητισμό μόνο τα παιδιά 6 έως 12 ετών;”

Η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για τον αθλητισμό καθώς επανεκκινούν μετά από σχεδόν έξι μήνες οι αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια που σηματοδοτεί την επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων παιδιά στις υποδομές και τις ακαδημίες όλων των αθλημάτων, στις προπονήσεις και στο γνώριμο αθλητικό πρόγραμμα.

Η καταγγελία μαμάς στο Ιnfokids.gr για τη μη επιστροφή των εφήβων στις προπονήσεις

Κι όμως όπως καταγγέλει η μαμά Σ.Κ. στο Infokids.gr “Για ακόμη μια φορά τα παιδιά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα στον αθλητισμό.

Μετά λύπης μου και τεράστιας απογοήτευσης του 15χρονου γιου μου ενημερωθήκαμε ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις προπονήσεις του μπάσκετ καθώς μέχρι στιγμής έχει δοθεί το “πράσινο φως” για να αθλούνται τα παιδιά έως 12 ετών.

Γιατί δεν σκέφτεται κανείς τα εφηβάκια που όλο αυτό το διάστημα κλήθηκαν να κάθονται με τις ώρες προσκολλημένα σε μια οθόνη για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης; Γιατί δεν δίνει κανείς σημασία στις ανάγκες των εφήβων που έχουν χάσει τις ισορροπίες τους, έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, βλέπουν να κινδυνεύουν οι προοπτικές εξέλιξής τους, έχουν χάσει το κέφι τους και την διάθεσή τους;

Δηλαδή μπορεί να κάνει προπόνηση μπάσκετ ένα 8χρονο παιδί χωρίς να υπάρξει πρόβλημα ενώ η προπόνηση με 15χρονους που είναι συνειδητοποιημένοι και τηρούν πιο αυστηρά τα μέτρα προστασίας για τον ιό θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών;

Γιατί υπάρχει αυτός ο ηλικιακός διαχωρισμός; Είναι απαραίτητο να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στα γήπεδα και στις αθλητικές εγκατάστασεις οι έφηβοι.

Δώστε πίσω στους πιτσιρικάδες το πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς και της εκτόνωσης τους, που είναι η αθλητική δραστηριότητα.»