Μανόλο Καραλής: Θερμή υποδοχή για το γελαστό παιδί – “Να μιλάνε τα παιδιά που βιώνουν ρατσισμό!”

Μανόλο Καραλής: Θερμή υποδοχή για το γελαστό παιδί - "Να μιλάνε τα παιδιά που βιώνουν ρατσισμό!"

Το πιο γελαστό παιδί των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Έλληνας Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα επί κοντώ, έφτασε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πληθώρα ανθρώπων έσπευσε για να υποδεχθούν τον ίδιο, αλλά και τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Ο ρεπόρτερ του OPEN που βρέθηκε εκεί δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με τον σπουδαίο νέο αθλητή, ο οποίος εξέφρασε τα συναισθήματά του, ενώ έστειλε και ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά που βιώνουν ρατσισμό, όπως βίωσε εκείνος ως παιδί.

“Ήταν η Πρώτη μου Ολυμπιάδα, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αγάπη μου γι’αυτό που κάνω είναι που μου έδωσε την 4η θέση”, είπε απαντώντας στο πώς νιώθει και μίλησε για το μέλλον: “Τελειώνω τη χρονιά μου ως ‘νέος’ με 4η θέση, οπότε από του χρόνου που γίνομαι ‘άνδρας’ μετά την 4η θέση είναι… οι άλλες 3! Οπότε με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή πιστεύω να πάνε όλα καλά”.

Αναφερόμενος στον κόσμο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο, ο Μανόλο είπε “είναι απίστευτο. Βέβαια, στεναχωρήθηκα που έβλεπα από το παράθυρο τις φωτιές, αλλά η αγάπη του κόσμου με έκανε να το ξεχάσω. Σε όλους τους ανθρώπους εύχομαι να είναι καταρχήν υγιείς όλοι, να έχουν υπομονή και θα πάνε όλα καλά.”

Το ‘παιδί με το πιο πλατύ χαμόγελο’ από τους Ολυμπιακούς μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν, στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά που έχουν βιώσει τον ρατσισμό: “Να μιλήσουν. Είναι πολύ δύσκολο -ήταν και για εμένα. Να μιλήσουν στους γονείς, στους φίλους, στους καθηγητές. Λύσεις υπάρχουν, αλλά το πρώτο βήμα που είναι και το πιο δύσκολο είναι να καταφέρεις να πεις τι συμβαίνει. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται πιο εύκολα.”

Ο Μανόλο και η οικογένειά του κατά την αναχώρησή του για το Τόκιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μανόλο Καραλής, γιός Έλληνα από την Ηλεία και μάνας από την Ουγκάντα, βίωσε σημαντικές δυσκολίες από τα προεφηβικά του ακόμα χρόνια. Είχε δε να αντιμετωπίσει, όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει, ακόμα και τις ρατσιστικές επιθέσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή και παλιού πρωταθλητή τού αθλήματος, Δημ. Κυτέα για το χρώμα τού δέρματός του.

Διαβάστε ακόμα:

Εμμανουήλ Καραλής: Εκπληκτική εμφάνιση στους Ολυμπιακούς και ένα σπουδαίο μήνυμα στους γονείς του

Πώς θα βοηθήσουμε τις πυρόπληκτες οικογένειες της Ηλείας και Αιγιαλείας

Καλοκαιρινή απώλεια μάθησης: Ποια παιδιά είναι πιο “ευάλωτα” και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Οι πιο επικίνδυνοι τραυματισμοί το καλοκαίρι σε θάλασσα και κατασκηνώσεις