Μαθητικό συλλαλητήριο αυτήν την ώρα για ασφαλή σχολεία και μέτρα προστασίας εν μέσω κορωνοϊού

Μαθητικό συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα Προπύλαια με τους μαθητές να διεκδικούν ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, καθώς και δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους.

Οι μαθητές συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα για ακόμη μια φορά κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Στο κέντρο της Αθήνας ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι κλειστές η Σταδίου έως την Αιόλου, η Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου και η Πανεπιστημίου.

Την κινητοποίηση για υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Στο πλευρό των μαθητών και οι φοιτητές, ενώ στηρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής 

Υποχρέωση κάθε γονέα ξεχωριστά είναι να σταθεί δίπλα στους μαθητές, όπου εδώ και έναν μήνα δίνουν τον δίκαιο αγώνα για σχολεία ασφαλή, για «μόρφωση – υγεία για κάθε μαθητή». Η Κυβέρνηση, αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματα που εκφράζει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθεί να φιμώσει τους μαθητές ασκώντας κρατική καταστολή, χημικά, ΜΑΤ, αστυνομικούς ελέγχους  και συλλήψεις μαθητών!

Απέναντι στην ωμή βία και τρομοκρατία της κυβερνητικής πολιτικής οι γονείς προτάσσουμε την υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Καθήκον όλων μας να πυκνώσουμε τις γραμμές του γονεϊκού κινήματος, να καταδικάσουμε όλους όσους επιβουλεύονται το μέλλον των παιδιών μας.