Μαθητής της Α’ Δημοτικού μοίρασε σε συμμαθητές του αντιισταμινικά χάπια – Πώς έγινε;

Μαθητής της Α’ Δημοτικού μοίρασε σε συμμαθητές του αντιισταμινικά χάπια - Πώς έγινε;

Το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι πώς κατέληξαν τα χάπια στην τσάντα του μικρού μαθητή και επανέρχεται το θέμα της φύλαξης οποιουδήποτε φάρμακου μέσα στο σπίτι σε σημείο όπου δεν έχουν εύκολη πρόσβαση τα παιδιά. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, σοκ έπαθαν οι γονείς μαθητών της Α’ Δημοτικού σχολείου της Πάτρας, όταν πληροφορήθηκαν πως ένας από τους μαθητές της τάξης βρήκε χάπια στο σπίτι του και τα πήγε στο σχολείο. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά παιδιά να καταναλώσουν τα συγκεκριμένα χάπια, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Νόμισαν ότι ήταν καραμέλες

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα χάπια που ο μικρός μαθητής βρήκε στο σπίτι του ήταν αντιισταμινικά, τα οποία προκαλούν υπνηλία.

Τα παιδιά φαίνεται να τα δοκίμασαν νομίζοντας πως είναι καραμέλες, ενώ ένας από τους γονείς είπε στην εφημερίδα Πελοπόννησος πως τουλάχιστον δύο παιδιά τα οποία κατανάλωσαν παραπάνω από ένα χάπι, πήγαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Δεν είναι σαφές πως τα χάπια κατέληξαν στην τσάντα του μικρού μαθητή…

Πηγή: pelop.gr

Τι λέει η Πρωτοβάθμια για το μαθητή της Α’ Δημοτικού που μοίρασε χάπια στους συμμαθητές του

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για το συμβάν με τα χάπια σε δημοτικό της Πάτρας. Η Διεύθυνση σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι η υγεία των παιδιών είναι άριστη και πως “από πλευράς της διοίκησης γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις όποιες έλαβε χώρα το περιστατικό στη σχολική μονάδα”. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικό λήψης φαρμακευτικού σκευάσματος από δύο (2) μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, η Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας επιβεβαιώνει ότι πράγματι συνέβη αυτό. Όπως ενημερωθήκαμε σχετικά, η υγεία των παιδιών είναι σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτή: “Από πλευράς της διοίκησης γίνονται ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις όποιες έλαβε χώρα το περιστατικό στη σχολική μονάδα.

Τέλος, εφιστούμε την προσοχή στους γονείς/κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τη φύλαξη/ύπαρξη φαρμάκων στο οικογενειακό περιβάλλον, ώστε αυτά να μην είναι εύκολα προσβάσιμα στα παιδιά τους.”

Διαβάστε επίσης

Kι όμως συνέβη: Γυναίκα γέννησε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας στο ΚΑΤ, «δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος» (vid)

«Η 48χρονη Eυριδίκη νοσηλεύτηκε με κακώσεις την περασμένη εβδομάδα» – «Ήταν ερωτευμένοι και αγαπημένοι» δηλώνει η πεθερά της

“Καμία γυναίκα που βιώνει κακοποιητικές συμπεριφορές και διαμένει στη χώρα μας, δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας”