Μάχη δίνει στην ΜΕΘ ο 20χρονος μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Συγκινούν τα λόγια της γιατρού θείας του

Θλίψη επικρατεί σε όλη τη χώρα λόγω της τραγωδίας που εκτιλύχθηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, 28/2, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.


 Εξιτήριο για τους περισσότερους τραυματίες – Παραμένει σοβαρή η κατάσταση του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο 20χρονος φοιτητής, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού. Ο νεαρός, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  έχει ακόμη δύσκολο δρόμο να αντιμετωπίσει.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής πια στις απλές κλινικές, καθώς όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο. Μία ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και ένας ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», και οι δύο σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εξελίξεις από το μέτωπο των τραυματιών είναι ευχάριστες:

«Ευχάριστες οι εξελίξεις με τους τραυματίες από την τραγωδία των Τεμπών που ελπίζουμε να μην ξεχασθεί με τις κηδείες των νεκρών και τα εξιτήρια των τραυματιών. Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανείς πια στις κλινικές», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναλυτικά,

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 9 στις κλινικές σε καλή κατάσταση και 4 στις ΜΕΘ. Η μία γυναίκα μάλιστα αποσωληνώθηκε. Σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση όλοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 4 στις κλινικές σε καλή κατάσταση και ένας στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 20χρονο φοιτητή από το Βόλο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Διαψεύδει η γιατρός και θεια του Γεράσιμου ότι ο 20χρονος κερδίζει “τη μάχη” – “Μακάρι να βγει αληθινό το ψέμα”

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης σε φοιτητές για τα Τέμπη – Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των 12 νεκρών φοιτητών στις οικογένειές τους

Ο Άκης Πετρετζίκης γιόρτασε τα γενέθλιά του αγκαλιά με τον γιο και την κόρη του

Οι δάσκαλοι στην αντεπίθεση για το νομοσχέδιο για το σχολικό εκφοβισμό – Aπεργούν για τα #Τέμπη την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Κορωπί: Νταής γονιός μαθητή Λυκείου τιμώρησε με γροθιές μαθητή του Γυμνασίου