Με τεχνικούς συμβούλους από το εξωτερικό θα επιχειρήσει να ανατρέψει η Πισπιρίγκου το πόρισμα για Μαλένα – Ίριδα

Προθεσμία αναμένεται να ζητήσει την Παρασκευή η Ρούλα Πισπιρίγκουγια να καταθέσει τις γραπτές της εξηγήσεις στις αρχές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τασούλας Παπανικολάου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι δε θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή, όπου έχει κληθεί για την ανωμοτί κατάθεση.

Αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τις 14 Ιουλίου. Το πιο πιθανό ωστόσο είναι να μην πάρει τόσες μέρες παράταση και της πουν ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να παραδώσει τις γραπτές της εξηγήσεις. Το υπόμνημά της δε θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν Μαλένα και Ίριδα αλλά θέλει να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλογρηά για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Η προφυλακισμένη διαβάζει όλες τις καταθέσεις – γιατρών, συγγενών ιατροδικαστών – και ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει για να αποδείξει όπως ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους.

Απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους

Σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της, στην συγκλονιστική υπόθεση των θανάτων των 3 παιδιών της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας, που θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Λέων: Ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον τεχνικό σύμβουλο της Πισπιρίγκου η ανατροπή του πορίσματος για Μαλένα-Ίριδα

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά πορίσματα αλλά και τις δηλώσεις των πραγματογνωμόνων δήλωσε ότι “όλοι τους μιλούν πια ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια”.”Στο πρώτο παιδί ο παθολογοανατόμος που είδε τα όργανα της Μαλένας στο μικροσκόπιο κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και ασφυκτικό θάνατο”, δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” στην ΕΡΤ ο κ. Λέων.

Διάσταση απόψεων πλέον δεν υπάρχει για τα δύο πρώτα παιδιά. Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα είναι άρτιο επιστημονικά και έχει χρησιμοποιήσει μια μεθοδολογία που είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα γιατί επιβεβαιώνει με ευρήματα την αιτία θανάτου και αποκλείει οποιαδήποτε άλλο αίτιο θανάτου“, επισήμανε ο ειδικός.

Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών θα στηρίζει την υπεράσπισή της σε πορίσματα ιδιώτη ιατροδικαστή από το εξωτερικό, ο κ. Λέων δήλωσε ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

“Όταν ο τεχνικός σύμβουλος βρεθεί απέναντι στα τεχνικά δεδομένα φαντάζομαι ότι έχει ανυπέρβλητο εμπόδιο στο να γράψει κάτι διαφορετικό”, είπε τονίζοντας ότι η υπεράσπιση έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που της δίνει η νομοθεσία.

Ο ίδιος μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση και τη διάσταση που έχει πάρει σε ΜΜΕ δήλωσε ότι “όλοι οι επιστήμονες να πορευόμαστε ανάλογα με τις γνώσεις μας, με την εμπειρία μας και τις ηθικές μας αρχές”. Πρόσθεσε μάλιστα σε όσους αναφέρονται στην συμμετοχή του στην εξιχνίαση της υπόθεσης ότι” το μόνο που έκανα ήταν να διαβάσω ορθά τα επιστημονικά ευρήματα”.

Γαλεντέρης: Θα τροποποιηθούν οι καταθέσεις των πρώτων ιατροδικαστών για Μαλένα και Ιριδα

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος υπογράμμισε πως οι καταθέσεις των πρώτων ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ιριδας, θα τροποποιηθούν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

“Θεωρώ ότι στο δικαστήριο δεν θα είναι έτσι τα πράγματα, γιατί η αιτία θανάτου που δόθηκε στις πρώτες ιατροδικαστικές έχει να κάνει με άλλες συνθήκες και με τα νέα δεδομένα θα τροποποιηθούν οι καταθέσεις τους”, δήλωσε.

Τώρα με τα νέα δεδομένα θα ταχθούν υπέρ της ασφυξίας όλοι οι ιατροδικαστές, γιατί αυτά τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι και λογικό η υπεράσπιση να στηριχτεί στις πρώτες ιατροδικαστικές γιατί απαλάσσει την πελάτισα του συνηγόρου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραβλέψουμε την αλήθεια ή τα επιστημονικά δεδομένα που καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα”.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για το 13 μηνών αγοράκι που “‘εσβησε” από οξεία ηπατίτιδα – Πάλεψε γενναία 2 μέρες

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 15χρονη Ελένη από την Θεσσαλονίκη

“Στο πάρτι του αυτιστικού γιου μου ήρθαν μόνο 2 παιδάκια και ο κλόουν μοίραζε μπαλόνια στους περαστικούς”

Μετά τον παππού και ο προπάππους της Πισπιρίγκου κατηγορήθηκε για φόνο