«Με χτυπούσε, με εξέδιδε και μου έπαιρνε όλα τα χρήματα»: Η κατάθεση της 17χρονης Αμάντα για όσα βίωσε

«Με χτυπούσε, με εξέδιδε και μου έπαιρνε όλα τα χρήματα»: Η κατάθεση της 17χρονης Αμάντα για όσα βίωσε

H 17χρονη Αμάντα, το κορίτσι που εξαφανίστηκε από Δομή που φιλοξενούνταν στην Αθήνα και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε σε ροζ κύκλωμα που διύθυνε 58χρονος Αλβανός που την εξέδιδε, πλέον βρίσκεται σε ασφαλή χέρια.

Η νεαρή δεν μπορεί να πιστέψει τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 58χρονου που την προσέγγισε, την εκμεταλλεύτηκε ερωτικά και την “έριξε” στο σκοτεινό δρόμο του πληρωμένου έρωτα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τις σε ροζ σελίδα γνωριμιών. Στο πλευρό της 17χρονης βρίσκονται ψυχολόγοι, καθώς το κορίτσι παραμένει σε κατάσταση σοκ λόγω της περιπέτειάς της.

Η συγκλονιστική κατάθεσή της

«Πληρώθηκα 210 ευρώ. Μόλις βγήκα από το ραντεβού ένιωθα πολύ ασχημα, ενώ αμέσως έδωσα όλα τα χρήματα στον…. Είχαμε αποφασίσει από πριν ότι όλα τα χρήματα που θα βγάζω θα τα δίνω στον… να τα διαχειρίζεται και ότι ήθελα θα μου το έπαιρνε αυτός» αναφέρει το Protothema.gr. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης την προσέγγισε ερωτικα και ανέπτυξαν μια πρώτη σχέση. Μετά από λίγο καιρό ξεκίνησαν οι απειλές καθώς ο συλληφθείς της έλεγε πως «αν με καρφωσεις» θα σε «βρούμε».

«Ήταν αρκετά ζηλιαρης. Αρκετες φορές τσακωνόμασταν τόσο γιατί νόμιζε ότι τον κεράτωνα όσο και γιατί εγώ δεν ήθελα να δουλέψω σαν εκδιδόμενη.

Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε να μενουμε μαζί είχα επικοινωνία και επαφή με δυο φίλες μου.  Εκείνος όμως ήταν αρκετά ζηλιαρης και μου έλεγε πως πρέπει να σταματήσω να τις βλέπω.

Όταν τσακωνόμασταν σήκωνε το χέρι του και με χτυπούσε κυρίως στο πρόσωπο αλλά και τα πόδια.

Ήταν ιδιαίτερα νευρικός ενώ κάποιες φορές επινε αλκοόλ και ναρκωτικά. Με τον καιρό επειδή δεν άντεχα τους καυγάδες δεν έβγαινα μόνη μου με τα κορίτσια και πήγαινα παντού μαζί του», είπε στους αστυνομικούς και συνέχισε:

«Επισης μου έλεγε ότι αν τον παρατήσω και τον καρφωσω στην Αστυνομια είτε αυτός είτε οι φίλοι του θα με βρουν και δεν θα μπορώ να κρυφτώ πουθενά.

Φοβόμουν γιατί έχω δει τους φίλους του ήταν όλοι Αλβανοί και φυλακόβιοι, όποτε ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι αυτές οι απειλές θα τις κάνει πράξη και δεν θα μπορώ να κρυφτώ πουθενά.

Επισης ο Ηλιας με είχε απειλήσει με όπλο που είχε μέσα στο σπίτι. Όταν δεν άντεχα το ξύλο τις πιέσεις τις απειλές είπα στις φίλες μου με τις οποίες είχα ξεκινήσει να μιλάω λίγο ότι θα τον αφήσω και δεν αντέχω άλλο.

Ντρεπόμουν να τους πω για τη δουλειά που με είχε βάλει να κάνω και δεν ήθελα να το συζητάει ούτε με τοτς φίλους του».

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα πορνείας

Όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργούσε το «γράφειο» η Αμαντα είπε στους αστυνομικούς τα εξής: «Τη Δευτέρα το μεσημέρι με κάλεσε η τηλεφωνήτρια του γραφείου και μου είπε ότι έκλεισε το πρώτο ραντεβού μου σε ξενοδοχε’ιο στο Παγκράτι.

Ο άνδρας που θα ερχόταν στο ραντεβού ήταν ηλικιωμένος και καλός πελάτης του γραφείο οπότε θα έπρεπε να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική μαζί του, στη συνέχεια μου ζήτησε το τηλέφωνο του Ηλία για να μιλήσουν μέσω Viber για τα διαδικαστικά.

Πιο συγκεκριμένα του είπε ότι θα έπρεπε να της στέλνει μήνυμα όταν μπαίνω και όταν βγαίνω από το ραντεβού, οι συνομιλίες θα γίνονται μέσω viber και κάθε δυο μέρες κατόπιν συνεννόησης θα συναντιόμαστε με τον Δημήτρη και θα του δίνουμε τα λεφτά που αντιστοιχούν στο γραφειο ανάλογα με τα ραντεβού που έχω κάνει

Η 17χρονη από τη Ρουμανία, που είχε στο παρελθόν βιαστεί και από τον αδερφό της, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται από τους ψυχολόγους της Αστυνομίας.

Τι ζητά ο δικηγόρος της οικογένειάς της

Ο Παναγιώτης Χριστοφοράτος, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Αμάντα, επισημαίνει στο protothema.gr τα εξής:

«Θέλω να σας επισημάνω ότι η οικογένειά της εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία της για την σοβαρή κατάσταση της ψυχικής υγείας της Αμάντα αλλά και των επικίνδυνων, συνεπεία αυτής, επιλογών της για την ίδια της την ζωή.

Το δράμα της πολύτεκνης οικογένειας (6 τέκνα) ξεκίνησε προ διετίας περίπου, όταν η Αμάντα, προφασιζόμενη, βάσει σχεδίου της και σε συνεργασία με φίλες της, δήθεν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πατριό της και βιασμό της από τον επίσης ανήλικο αδελφό της, μεθόδευσε να φύγει από την οικογενειακή στέγη, ελπίζοντας σε μία ζωή ελεύθερη, όπου θα έκανε ό,τι επιθυμούσε.

Δεν της άρεσαν καθόλου οι περιορισμοί. Τελικά κατέληξε, με ευθύνη της Εισαγγελίας Ανηλίκων Πειραιά, σε μία δομή στην Αγία Παρασκευή, στην οποία ανετέθη η επιμέλειά της. Δυστυχώς κατά την παραμονή της στην δομή αυτή, η Αμάντα δημιούργησε πολλά προβλήματα (απροθυμία συνεργασίας, πολλαπλές φυγές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, μυθοπλασίες και χειριστικές συμπεριφορές), με αποτέλεσμα η δομή να γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά ότι δεν δύναται να ασχοληθεί πλέον με την Αμάντα.

Η ζωή της Αμάντα, μετά και από τις αποκαλύψεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε σοβαρό κίνδυνο και η οικογένειά της, όπως άλλωστε και η ανωτέρω δομή, υποβάλλουν έκκληση προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Πειραιά να θέσει την Αμάντα υπό άμεση ψυχιατρική παρακολούθηση, η οποία, αν αφεθεί ελεύθερη, χωρίς ιατρική εποπτεία, είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει στην ζωή της ανεπανόρθωτες βλάβες».

To κατηγορητήριο για τον 57χρονο που την εξέδιδε

Ποινική δίωξη για σειρά αξιόποινων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του 57χρονου. Σε βάρος του άνδρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε αδικήματα σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της 17χρονης Αμάντα από το Χαϊδάρι. Σε βάρος του κατηγορουμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

-Εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου τελεσθείσα επάγγελμα προς γενετήσια εκμετάλλευση από κοινού

-Συνέργεια στην ως άνω πράξη

-Πλαστογραφία μετά χρήσης

-Προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου

-Παράνομη οπλοφορία και πυρομαχικών.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό: 7χρονη αποκάλυψε την σεξουαλική της κακοποίηση μέσα από μια ζωγραφιά – Την εξέδιδε η μητέρα της

“Γνωστοί Άγνωστοι”: Οι μαθητές του Δημ. Σχ. Ασημίου στέλνουν μήνυμα κατά του grooming με μια ταινία μικρού μήκους

Πού πάνε τα παιδιά όταν… χάνονται; 12 δισ.$ τα κέρδη του child trafficking – Διαβάστε τη μαρτυρία