“Μια μεγάλη ζημιά με την τηλεκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία – Δημοτικά είναι ότι το Webex γίνεται απόγευμα”

To ζήτημα του ωραρίου της τηλεκπαίδευσης των μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού συνεχίζει να απασχολεί τους γονείς καθώς καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματά τους πως η εν λόγω κατάσταση είναι εξοντωτική για τους μικρούς μαθητές καθώς έχει αλλάξει άρδην η ρουτίνα τους.

Πλέον κοιμούνται αργά το βράδυ, το πρωί αντί να κάνουν μάθημα από νωρίς, περιμένουν να πάει 14:00 και να ξεκινήσουν τη εξ αποστάσεως διδασκαλία, ενώ υπό κανονικές συνθήκες τέτοια ώρα θα έτρωγαν και θα ξεκουραζόντουσαν.

Τι δηλώνει στο Infokids.gr μαμά αναγνώστρια

“Μια μεγάλη ζημιά με την τηλεκπαίδευση στα νηπιαγωγεία -δημοτικά είναι ότι το Webex γίνεται απόγευμα με συνέπεια τα παιδιά από εκεί που είχαν την ωφέλιμη ρουτίνα να ξυπνάνε πρωί, να πηγαίνουν σχολείο, να ξεκουράζονται λίγο το μεσημέρι και έπειτα να διαβάζουν ή οτιδήποτε άλλο, να ακολουθούν κάτι πέρα για πέρα προβληματικό.

Ξυπνάνε πιο πιο αργά και ως εκ τούτου ο ύπνος ο βραδινός μετατοπίζεται σε προχωρημένες ώρες 11μμ, 12( δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις και πιο αργά).

Μόνο το θέμα αλλαγής της ρουτίνας ύπνου να πιάσουμε είναι τεράστιο πρόβλημα στην γενικότερη υγεία των παιδιών.

Και όλη η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από αυτό είναι νοσηρή όπως τα παιδιά δεν αλλάζουν ρούχα, μένουν με τις πιτζάμες τους και αρνούνται συχνά να βγουν βόλτα ενώ τους δίνεται η ευκαιρία.”

Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο μιας ακόμη μαμάς για το Νηπιαγωγείο

14:00-16:20 θα γίνεται η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για το Νηπιαγωγείο.
Ακόμα και για τα παιδιά που φοιτούν στο Ολοήμερο, οι παραπάνω ώρες είναι ώρες χαλάρωσης και διαλείμματος. Καμια επαφή με την Προσχολική Εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας…
Εμείς στα νήπια κάνουμε μεσημέρι με αποτέλεσμα να χάνουμε το μεσημεριανό ύπνο και την ώρα της τηλεκπεδευσης να κοιμάτε πάνω μου.. Ξύπναει πρωί γιατί ο μεγάλος πάει γυμνάσιο και κάνει πρωι και ξυπνάει και ο μικρός.. Από βρέφος κοιμάτai τα μεσημέρια τώρα καθόμαστε με το κινητό.” δηλώνει μαμά

Τι δηλώνουν οι γονείς μαθητών Δημοτικού

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι απόψεις γονιών με παιδιά στο Δημοτικό που τελειώνοντας το μάθημα στις 17:20, τα παιδιά συνεχίζουν να παραμένουν προσηλωμένα σε μια οθόνη καθώς ξεκινούν οι online εξωσχολικές δραστηριότητες και τα μαθήματα ξένων γλωσσών.
Από προσωπική εμπειρία σίγουρα ευνοεί το πρωινό μάθημα και έπειτα το απόγευμα φροντιστήριο αντί το μεσημεριανό και απευθείας τα παιδιά να περνάνε στο απογευματινό μάθημα φροντιστηρίου …επιβάλλεται μια παύση για ξεκούραση….Όταν τα μαθήματα τελειώνουν 5.20 και έχεις φροντιστήριο στης 6 όπως τυχαίνει σε εμάς 3 φορές την εβδομάδα….προκαλεί κούραση σωματική και ψυχολογική...Χίλιες φορές να έκαναν τα βασικά μαθήματα μόνο η κάθε η τάξη….Επειδή χρειάστηκε για 2 εβδομάδες να κάνουμε πρωινό WEBEX….το παιδί 2.30 είχε τελειώσει το διάβασμα για την επόμενη μέρα και είχε χρόνο να ξεκουραστείς Και εννοείται καλύτερη ψυχολογία...” λέει μια μαμά στο Ιnfokids.gr.