Μηνιγγίτιδα Β: Πόσο καλά έχετε «εξοπλίσει» το παιδί σας για τη νέα σχολική χρονιά;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και οι περισσότεροι γονείς προετοιμάζουν το παιδί τους, κάνοντας τις απαραίτητες αγορές και εγγραφές σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτών πολλοί θα χρειαστεί να επισκεφθείτε και τον παιδίατρό σας, προκειμένου να σας δώσει την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση, για την καλή υγεία του παιδιού. Πόσοι από εσάς, όμως, έχετε πραγματικά διασφαλίσει, ότι ο οργανισμός του παιδιού σας δεν θα κινδυνεύσει από σοβαρές μολύνσεις, όπως η μηνιγγίτιδα Β;

Χωρίς καμία διάθεση τρομολαγνίας, θυμόμαστε, ότι η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τον θάνατο ενός βρέφους στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα Β ενώ πολλά ήταν και τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, με παιδιά που νόσησαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ο κίνδυνος, λοιπόν, υπάρχει και προκειμένου να μη θρηνήσουμε κανένα άλλο θύμα, είναι επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού την περίοδο αυτή που διανύουμε, κατά την οποία η διάδοση της μηνιγγίτιδας είναι έντονη.

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες από μητέρες που νόσησαν τα παιδιά τους από Μηνιγγίτιδα Β

Και για όσους πιστεύουν, ότι η μηνιγγίτιδα είναι μία τόσο σπάνια νόσος που είναι σχεδόν αδύνατον το παιδί τους να κινδυνεύσει με κάποιον τρόπο από αυτή, η ανάρτηση της μαμάς Κικής Ορφανού στη σελίδα της δημοφιλούς παρουσιάστριας Σταματίνας Τσιμτσιλή στο Instagram κυριολεκτικά μας «έκοψε τα πόδια» -το παιδί της θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί…

Σύμφωνα με την κ. Ορφανού, τα παιδιά της είχαν κάνει όλα τα άλλα εμβόλια, εκτός από αυτό της μηνιγγίτιδας τύπου Β. Κι όμως, η -κατά τα άλλα υγιέστατη- κόρη της κόλλησε μηνιγγίτιδα, η οποία μέσα σε μόλις 1,5 μέρα κόστισε την ακοή της! Δείτε πώς περιγράφει η ίδια η μαμά την περιπέτεια που έζησαν: