Μητέρα έδιωξε τον γιο της όταν της είπε ότι είναι γκέι και ο παππούς (και πατέρας της) την αποκλήρωσε

Παρόλο που είμαστε πλέον στο 2020 και η LBGTQ κοινότητα έχει ενσωματωθεί στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες, υπάρχουν δυστυχώς πολλές ακόμα παράλογες αντιδράσεις όταν ένας άνθρωπος (ειδικά νέος) δηλώσει ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Τραγικό επισφράγισμα αυτού αποτελούν τα μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης και οι μετρήσιμες αυτοκτονίες εφήβων που υποφέρουν επειδή δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν για το ποιοι πραγματικά είναι ούτε στην ίδια τους την οικογένεια.

Αν δεν μπορείς, όμως, να βασιστείς στην οικογένειά σου για να μιλήσεις για όσα νιώθεις, για όσα σε προβληματίζουν και σε απασχολούν… σε ποιον θα βασιστείς;

Φαίνεται πως αυτό δεν το σκέφτηκε καθόλου μια Αμερικανίδα μαμά, η Christine, όταν ο γιος της Chad πήρε τη γενναία απόφαση να της ανακοινώσει πως είναι γκέι. Την ιστορία έφερε στο φως πριν από μερικά χρόνια σελίδα στα social media και πρόσφατα το boredpanda.com, για να δώσει έμφαση στο πώς αντέδρασε τόσο η ίδια όσο και ο παππούς της οικογένειας εκ των υστέρων.

Η Christine, λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ όχι απλά έδιωξε τον Chad από το σπίτι, αλλά τον αποκάλεσε «βδέλυγμα» και «ενάντια στη φύση». Μπορείτε να φανταστείτε κάτι χειρότερο από το να σας απορρίπτει η ίδια σας η μητέρα;

Ο Chad, ωστόσο, βρήκε την στήριξη που χρειαζόταν στην παλαιότερη γενιά, και συγκεκριμένα στον παππού του, τον μπαμπά της μητέρας του, ο οποίος σήκωσε έναν νοητό καθρέφτη στο πρόσωπο της κόρης του με την ελπίδα να την κάνει να «δει» την απαίσια συμπεριφορά της. Της έγραψε, λοιπόν, το εξής γράμμα:

Αγαπητή Christine:

Με απογοητεύεις ως κόρη. Έχεις δίκιο, ότι στην οικογένεια μας υπολογίζουμε τη ντροπή, αλλά κάνεις λάθος στο τι σημαίνει αυτό.

Το να πετάς τον Chad έξω από το σπίτι σου, απλά και μόνο επειδή σου είπε ότι είναι γκέι, αυτό είναι το βδέλυγμα. Ένας γονιός που απορρίπτει το παιδί του είναι το «ενάντια στη φύση».

Το μόνο έξυπνο πράγμα που σε άκουσε να λες σε όσα είπες είναι, ότι ‘δεν μεγάλωσες τον γιο σου για να γίνει γκέι’. Φυσικά και όχι. Γεννήθηκε έτσι και δεν το διάλεξε, όπως και δεν διάλεξε αν θα γίνει αριστερόχειρας. Εσύ, ωστόσο, επέλεξες να τον πληγώσεις, να είσαι στενόμυαλη και οπισθοδρομική.

Έτσι, αφού μπήκαμε στη διαδικασία να απορρίπτουμε τα παιδιά μας, νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σε αποχαιρετίσω. Πλέον έχω έναν υπέροχο εγγονό να μεγαλώσω και δεν έχω χρόνο για μια άκαρδη, σκύλα κόρη.

Αν ποτέ ξαναβρείς την καρδιά σου, μπορείς να μας καλέσεις.

Ο μπαμπάς.