Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε με την ενίσχυση 180 εκ. των βρεφικών σταθμών

Στην προτεραιότητα που δίνει η Κυβέρνηση στην προσχολική αγωγή, που αποτελεί και ένα ισχυρό μέσο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και τη σημασία της προσχολικής ηλικίας στη ζωή του κάθε ανθρώπου, καθώς καθορίζει την ποιότητα της ζωής του στην ενήλικη ζωή του, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Βουλή.

Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα:

· Αύξηση κατά 20% των δικαιούχων vouchers για πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

· Αύξηση κατά 30% των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο πρόγραμμα.

· Αύξηση κατά 10% της αξίας του κουπονιού, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε σταθμός στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.

· Ένταξη στο πρόγραμμα γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο.

· Εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για την δημιουργία νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους βρεφικούς σταθμούς ή σε νέους ιδιωτικούς σε όλη την χώρα.

H Δόμνα Μιχαηλίδου στο Infokids.gr: “Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε σχεδόν τα μισά παιδιά από τα ιδρύματα και να ζουν σήμερα σε οικογένειες”

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Πριν τέσσερα χρόνια δεσμευτήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Το τηρήσαμε! Στην πολιτική οφείλουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να βάζουμε προτεραιότητες. Και αυτό ακριβώς κάνουμε.

Γιατί για εμάς η προσχολική αγωγή είναι προτεραιότητα. Γιατί δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αποτελεί ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας

. Γιατί αυτό οφείλουμε να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Μία κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, δημιουργώντας νέους θεσμούς και πλαίσια που μας εξελίσσουν τόσο σαν άτομα, όσο και σαν κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Ζητώ δικαίωση για την Ελπίδα μου. Την σκότωσαν..Από τύχη δεν μπήκαν μαζί της στο τρένο και οι 2 γιοι μου»

Θάνατος 18χρονου μαθητή ΕΠΑΛ: Πρόταση Εισαγγελέα για την ενοχή 4 ιατρών για ανθρωποκτονία απο αμέλεια

Μαμά 12χρονου Σταύρου που δώρισε τα όργανά του – “Ο γιατρός Ηλιάδης ήταν δίπλα στο παιδί μου διαρκώς….”