Μόλις ανακοινώθηκε: Τι θα κάνουν οι μαθητές όταν ο εκπαιδευτικός είναι κρούσμα

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Αρκετά μεγάλος είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν αυτές τις ημέρες από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να απουσιάζουν από τις σχολικές τάξεις και να έχει δημιουργηθεί αναστάτωση με το πώς θα διεξαχθούν τα μαθήματα ώστε οι μαθητές να μην χάνουν ώρες.

“Τα παιδιά μας χάνουν μαθήματα γιατί νοσούν οι εκπαιδευτικοί”

Στο infokids.gr έχουμε λάβει αρκετές καταγγελίες γονέων ότι ο εκπαιδευτικός στην τάξη του παιδιού τους νοσεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μητέρας Κ.Μ που όπως μας ανέφερε “Από χτες τα παιδιά μου έχασαν 8 ώρες γιατί νοσουσαν 4 καθηγητές τους. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στα σχολεία όταν νοσούν οι εκπαιδευτικοί

Τι γίνεται στις περιπτώσεις που νοσούν εκπαιδευτικοί

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι στην περίπτωση που νοσεί εκπαιδευτικός υπάρχουν διαδικασίες αναπλήρωσης που τίθενται σε εφαρμογή (εκ των έσω στο σχολείο, μέσω Διεύθυνσης εκπαίδευσης, με διάθεση, με αξιοποίηση των προσλήψεων κτλ) και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προφανώς μπορεί τμήμα να περάσει προσωρινά σε τηλεκπαίδευση. Οι διαδικασίες αυτές γίνονται σε επίπεδο σχολείου ή Διεύθυνσης εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε ο Γ’ κύκλος «Ψηφιακής Μέριμνας» - Πώς θα αποκτήσει το παιδί σας δωρεάν υπολογιστή για τηλεκπαίδευση

ΣΕ τηλεκπαίδευση 60 τμήματα που απουσιάζουν εκπαιδευτικοί λόγω νόσησης

Μάλιστα όπως διευκρινίζει το Υπουργείο αυτή τη στιγμή ήδη οι μαθητές ενός και μοναδικού τμήματος που έχει κλείσει πανελλαδικά λόγω του 50%+1  καθώς και οι μαθητές περίπου 60 τμημάτων στο πλαίσιο της αναπλήρωσης εκπαιδευτικού λόγω νόσησης παρακολουθούν τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Μπορεί να εμβολιαστεί το παιδί μου αν έχει βήχα ή πυρετό; Ο παιδίατρος απαντά

To “τσουνάμι” κρουσμάτων στα σχολεία φέρνει αλλαγές στο πρωτόκολλο για να κλείνει η τάξη

H 12χρονη Καλλιόπη υπέστη εγκεφαλικό – Η συγκινητική έκκληση των συμμαθητών για να βοηθήσουμε