«Μούδιασμα»: Η ταινία μικρού μήκους μιας 15χρονης για την περίοδο του lockdown με τις διθυραμβικές κριτικές

Κατά την διάρκεια της καραντίνας, η 15χρονη μαθήτρια Liv McNeil, από το Etobicoke School of the Arts του Toronto, πήρε την απόφαση, έπειτα από κάλεσμα του σχολείου της, να περιγράψει μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο πώς βίωσε ένας έφηβος την καραντίνα λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Όπως η ίδια λέει, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, «Στην αρχή ήμουν μια χαρά. Πίστευα ότι έχω προσαρμοστεί και ότι συνήθιζα, αλλά συνειδητοποίησα ότι μου έλειπε πολύ η παλιά μου ζωή». Όπως εξηγεί, της έλειπε η καθημερινή σχολική ρουτίνα, αλλά και η ανθρώπινη επαφή που ήταν ευκολότερη πριν τεθούν τα μέτρα απομάκρυνσης ανάμεσα στους ανθρώπους.

Αποφάσισε, λοιπόν, με αφορμή του κάλεσμα του σχολείου για το τελευταίο project της χρονιάς, να κάνει ένα ταινιάκι γι’αυτό το μούδιασμα και τη μονοτονία που αναδύθηκε κατά την περίοδο του lockdown.

Η κοπέλα έβαλε τα δυνατά της και εντελώς μόνη της έφτιαξε το παρακάτω βίντεο, το οποίο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες views και εξαιρετικές κριτικές στο YouTube. Αυτό την χαροποίησε πολύ, όμως περισσότερο την χαροποίησε η ίδια η ενασχόληση με κάτι, έπειτα από πολλές εβδομάδες. «Δεν έκανα τίποτα για μήνες και όταν τελικά άρχισα να ετοιμάζω αυτό το φιλμ, ένιωσα πως ήμουν ξανά παραγωγική. Ένιωσα καλά που είχα έναν σκοπό…»

Αξίζει να το δείτε με τα έφηβα παιδιά σας και να τα ρωτήσετε αν και εκείνα ένιωσαν έτσι:

Όπως η ίδια γράφει στα σχόλια κάτω από το βίντεο στο You Tube:

«Το παρακάτω βίντεο αποτελεί απλά μια γενικοποίηση του αισθήματος της απομόνωσης, όχι των προσωπικών μου συναισθημάτων. Σίγουρα δεν απόλαυσα την καραντίνα, αλλά για κάποιους ήταν πολύ χειρότερα. Αντιμετωπίζουμε πολλά τελευταία, ειδικά με το κίνημα Black Lives Matter, ώστε οι δικές μου δυσκολίες να μην μπορούν να συγκριθούν με αυτές άλλων. Αυτή είναι απλά η δική μου εμπειρία –για κάποιους ήταν πολύ χειρότερα. Δείχνω απλά αυτό που βίωσα εγώ.

Πρόκειται για την ταινία μικρή μήκους που δημιούργησα με τον τίτλο ‘Numb’. Την έκανα για ένα σχολικό project, αλλά χάρηκα πολύ με το αποτέλεσμα, οπότε αποφάσισα να την ανεβάσω εδώ. Μου πήρε συνολικά 3 εβδομάδες να την ολοκληρώσω, οπότε ελπίζω να την απολαύσετε!»

Τραγούδι: my tears are becoming a sea – M83