Μπριζολάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού

Το Σαββατοκύριακο μας κλείνει το μάτι με την απίστευτη καλοκαιρία που έρχεται και η οικογένεια θα περάσει για ακόμη μια φορά όμορφες στιγμές γύρω από το τραπέζι απαλλαγμένη από τους αγχώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Εμείς είπαμε να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις κλασικές μπριζόλες είτε χοιρινές είτε μοσχαρίσιες και να δοκιμάσουμε αυτές με κοτόπουλο. Μάλιστα θα τις συνοδεύσουμε με μια ελαφριά δροσερή σάλτσα γιαουρτιού που ταιριάζει γάντι με το κοτόπουλο. Καλή μας όρεξη!

Υλικά:

4 μπριζόλες κοτόπουλου
3/4 του ποτηριού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές βούτυρο
100 γρ. γιαούρτι
1/2 ποτήρι ξηρό κρασί
1/2 κουταλιά πάπρικα
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
Aλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση

Αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές.Περιχύνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε την πιπεριά και αφήνουμε το κοτόπουλο στη φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη.