Μυστήριο με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κοιμητήριο – Τι έδειξε η νεκροψία

Μυστήριο με το νεκρό βρέφος που βρέθηκε σε κοιμητήριο - Τι έδειξε η νεκροψία

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό νεογνό χθες το πρωί, στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, πρόκειται για κύημα περίπου 6 μηνών για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό.

«Ελπίζουμε γι΄αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση» ανέφερε η ιατροδικαστής σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που είδα»

Εμφανώς συγκλονισμένος ο υπάλληλος των κοιμητηρίων που βρήκε το νεκρό μωράκι στους κάδους απορριμάτων ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που αντίκρισαν τα μάτια του.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 το άψυχο σώμα του «ήταν παγωμένο, ήταν γυμνό, ακουμπισμένο έξω από τον κάδο».

«Το έπιασα με τα γάντια που χρησιμοποιώ στην δουλειά μου, είδα ότι είναι νεκρό και το άφησα αμέσως κάτω, για να ειδοποιήσω τις Αρχές», συμπλήρωσε ο κ. Μπουσμουρέλης, εμφανώς σοκαρισμένος ακόμη από όσα βίωσε.

Από την πλευρά του, ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού είπε πως άμεσα ενημερώθηκε το οικείο αστυνομικό τμήμα για να επιληφθεί της υπόθεσης, ανέφερε ότι «δεν έχουμε κάμερες στον χώρο των Κοιμητηρίων για να βλέπαμε κάποια κίνηση», ώστε να βοηθηθούν οι αστυνομικοί, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν την μητέρα του βρέφους.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεογέννητο βρέθηκε νεκρό σε κάδους σκουπιδιών έξω από νεκροταφείο

Σοκ στην ελληνική μουσική σκηνή: Ντράμερ ροκ συγκροτήματος καταδικάστηκε για αποπλάνηση 8χρονης

2,6 εκ. ευρώ σε 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες μέσω ανταποδοτικών υποτροφιών