Μαμά είναι αλλεργική… στο ίδιο της το έμβρυο: Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση (εικόνες)

Μαμά είναι αλλεργική... στο ίδιο της το έμβρυο: Μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση (εικόνες)

Το σώμα της γέμισε με ανυπόφορες φουσκάλες και μώλωπες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και όπως αποκαλύφθηκε ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα την έκανε αλλεργική στο ίδιο της το έμβρυο.

Η ιστορία της 32χρονης Φιόνα από το Χαμσάιρ, εντόπισε τις πρώτες κόκκινες κηλίδες στο στομάχι της, όταν ήταν στις 31 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της. Αρχικά ένιωθε σαν μικρά τσιμπήματα που στη συνέχεια επιδεινώθηκαν.

Αφού εκδηλώθηκαν διάφορα τέτοια κόκκινα, κνησμώδη σημάδια στο δέρμα της για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης της, η κατάστασή της έγινε ακόμη χειρότερη με επώδυνες φουσκάλες από τότε που γέννησε το αγοράκι της. Πονούσε τόσο πολύ σε σημείο που να μην μπορεί να αγκαλιάσει το νεογέννητό της.

Ένα σύνδρομο που πλήττει 1 στις 50.000 γυναίκες

Οι γιατροί διέγνωσαν το σπάνιο αυτοάνοσο της εγκυμοσύνης που ονομάζεται πεμφιγοειδές της κύησης και πρόκειται για μία αντίδραση σε γονίδιο του DNA του παιδιού της, το οποίο έκανε το ανοσοποιητικό της σύστημα να επιτίθεται στο ίδιο της το δέρμα.

Το αγοράκι είναι το δεύτερο παιδί της Φιόνα, η οποία, ωστόσο, στην πρώτη της εγκυμοσύνη δεν αντιμετώπισε κάτι τέτοιο.

Η γυναίκα μοιράστηκε σοκαριστικές φωτογραφίες από το γεμάτο τεράστιες κοκκινίλες και φουσκάλες δέρμα της σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για την σπάνια αυτή κατάσταση που πλήττει μία στις 50.000 γυναίκες.

«Ήμουν αλλεργική στο ίδιο μου το μωρό»

«Στην αρχή είχα μικρές κοκκινίλες γύρω από τον αφαλό μου κι ένιωθα μικρά τσιμπηματάκια. Πήγα στον γιατρό μετά από μερικές μέρες γιατί είχα όλο και περισσότερη φαγούρα. Μου έδωσε κρέμες με στεροειδή, αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να αγγίξω το δέρμα μου, οι κοκκινίλες μεγάλωναν και η κοιλιά μου καλύφθηκε από μεγάλα, κόκκινα σημάδια», θυμάται η 32χρονη.

«Ήταν ο τρίτος γιατρός που πήγαινα για να με δει και είπε ότι έμοιαζε με το πεμφιγοειδές της κύησης και μου πρότεινε να πάω σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο για να μου δώσει μία πιο δυνατή κρέμα. Ήταν σαν να ήμουν αλλεργική στο ίδιο μου το μωρό», συνεχίζει.

«Όταν ήμουν στις 35 εβδομάδες, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να το αντέξω και τίποτα δεν μπορούσε να ακουμπήσει πάνω του. Μου έδωσαν για τέσσερις μέρες στεροειδή χάπια, τα οποία με ανακούφισαν λίγο. Όμως, δύο μέρες πριν γεννήσω άρχισε ξανά να γίνεται ανυπόφορο και μία μέρα αφότου γέννησα, το σύνδρομο ξέσπασε εκ νέου και μου δημιούργησε φουσκάλες», αναφέρει.α

«Αν το έξυνα ανακουφιζόμουν για λίγο, αλλά με αυτόν τον τρόπο έσπαγαν οι φουσκάλες και έφευγε δέρμα, με αποτέλεσμα να πονάω πολύ. Δεν μπορούσα καν να αγκαλιάσω το νεογέννητό μου και αυτό ήταν πολύ σκληρό για μένα», λέει η μαμά.

Η γυναίκα πέρασε τους επόμενους έξι μήνες από τη γέννα της με αγωγή στεροειδών μέχρι να ξεφορτωθεί τελείως αυτόν τον εφιάλτη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Λέει, ότι πλέον δεν έχει εμφανίσει ξανά κοκκινίλες και φουσκάλες, αλλά θα πρέπει τακτικά να χρησιμοποεί στεροειδείς αλοιφές, καθώς μπορεί να έχει μικρές εξάρσεις για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μαζί με τον σύζυγό της και έπειτα από αυτήν την οδυνηρή περιπέτεια, αποφάσισαν να μην αποκτήσουν άλλο παιδί.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Spa για προωράκια φέρνει τα μωρά… πιο κοντά στην αγκαλιά της μαμάς τους!

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου: 4 παιδιά επιζώντες στέλνουν μήνυμα ελπίδας

5 παιδικά βιβλία που μιλούν με τις εικόνες για τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης – Πώς θα έρθουν ΔΩΡΕΑΝ στο σχολείο σας