Νέα Ιωνία: Όλα τα νεότερα για το νεογέννητο μωρό που εγκατέλειψαν σε πολυκατοικία

Η Αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει την ταυτότητα του μόλις 7 ημερών νεογέννητο μωρού που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πυλωτή πολυκατοικίας στον αριθμό 63 στην οδό Κασταμονής στην Νέα Ιωνία.

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Μέσω των καμερών ασφαλείας οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που παράτησαν το μωρό τυλιγμένο μέσα σε πετσέτα μέσα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ ενώ παράλληλα ελέγχονται όλες οι τις τελευταίες γεννήσεις σε μαιευτήρια. Σημειωτέον, το καρότσι και η πετσέτα που ήταν τυλιγμένο το νεογέννητο κοριτσάκι έχουν ήδη σταλεί στα εργαστήρια για έλεγχο γενετικού υλικού.

Είχε ακόμα τον ομφάλιο λώρο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsit.gr το νεογέννητο κοριτσάκι, είχε ακόμα τυλιγμένο στο κορμάκι του τον ομφάλιο λώρο, κάτι που δείχνει πως η μητέρα του το γέννησε σε διαμέρισμα, ή σε κάποιο ιδιωτικό χώρο και όχι σε Νοσοκομείο η Μαιευτήριο.

Μάλιστα και λόγω του χρώματος του μωρού, το οποίο είναι μελαχρινό, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για Ρομά η ακόμα και οικογένειες Σύρων προσφύγων που ζουν σε διαμερίσματα της περιοχής που έχουν ενοικιαστεί από ΜΚΟ.

Η μαρτυρία του 19χρονου φοιτητή

Το νεογέννητο κοριτσάκι βρήκε ένας 19χρονος φοιτητής, στις τέσσερις τα ξημερώματα στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο νεαρός, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Ήταν γύρω στις 3:50 τα ξημερώματα όταν αντιλήφθηκα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, λόγω της βλάστησης του κήπου, δεν μπορούσα να αντιληφθώ αν όντως επρόκειτο για μωρό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κατέβηκα κάτω να το επιβεβαιώσω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καλάθι του σούπερ μάρκετ. Αν ακούγατε και μόνο το κλάμα του, δεν υπήρχε, σε έπιανε η καρδιά σου. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, με το που το είδα σοκαρίστηκα».