Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Νοικιάζω ένα σπίτι 13 χρόνια. Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Μπορώ να το δηλώσω τώρα;"

"Νοικιάζω ένα σπίτι 13 χρόνια. Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Μπορώ να το δηλώσω τώρα;"

«Καλή σας μέρα.

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα από το 2013. Ο ιδιοκτήτης, όμως, δεν έχει δηλώσει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο από τότε γιατί, λέει, ότι δεν ήταν υποχρεωτικό ενώ εγώ ξέρω πως ήταν απο 1/1/2014, (το έμαθα πρόσφατα).

Μπορώ εγώ να το δηλώσω τώρα με το χειρόγραφο μισθωτήριο που έχω; Και το πρόστιμο των 100 ευρώ είναι για κάθε έτος ή για το 2019; Δηλαδή, όλα αυτά τα λεφτά πήγαιναν "μαύρα"; Μπορώ να κινηθώ νομικά για κάτι; Γιατί τόσα χρόνια έχανα επιστροφή φόρου;»

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

«Μπορείτε και τώρα να το δηλώσετε, δηλαδή να καταχωρίσετε το μισθωτήριο στο Taxisnet. Το γεγονός ότι δεν ήταν δηλωμένο μέχρι τώρα δε σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν έχει δηλώσει τα εισοδήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωσή του να το καταχωρήσει στο Taxisnet».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.