Νοσ. Παίδων: Εκτός Εντατικής ο 5χρονος με το φλεγμονώδες σύνδρομο – Σε “βαριά κατάσταση” το διασωληνωμένο νεογνό

Καλά νέα για τον 5χρονο που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού», έχοντας διαγνωστεί ότι νοσεί από το σπάνιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο MIS-C που δημιουργείται στα παιδιά, 4 με 6 εβδομάδες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το παιδάκι ξεπέρασε τον κίνδυνο και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά μετά τις  σοβαρές επιπλοκές που εμφάνισε στην καρδιά και την αναπνοή του.

Σε “βαριά κατάσταση” το διασωληνωμένο νεογνό

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού»  το 28 ημερών νεογνό που υπέστη σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, ως επιπλοκή της νόσου Covid, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του.

Το νεογνό που είναι Ρομά είναι το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη χώρα μας νόσησε από επαφή με μολυσμένο μέλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Οι γιατροί είναι προβληματισμένοι, καθώς το βρέφος δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία που του χορηγείται και δεν εμφανίζει εδώ και μέρες καμία βελτίωση.

Για την κρίσιμη μάχη που δίνει το μωράκι είχε αναφερθεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας αναφέροντας χαρακτηριστικά  “Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Είναι μία μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Και εύχομαι, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.