Τρίτη 14 Ιανουαρίου

Ντόνατς σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας στο φούρνο!

Είτε μια χαλαρή καθημερινή (λέμε, τώρα!!!), είτε το Σαββατοκύριακο ξεκινάμε… σοκολατένια τη μέρα μας, φτιάχνοντας απίθανα ντόνατς με γλάσο σοκολάτας. Πρόκειται για μια γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα λατρέψουν τα παιδιά! Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
60 ml γάλα
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σχηματίζουμε μία λακούβα στο κέντρο του μπολ. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο και το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μία ζύμη. Κατόπιν, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, με τη βοήθεια πλάστη, σε αλευρωμένη λαμαρίνα. Χρησιμοποιούμε στρογγυλά κουπ-πατ με δύο διαφορετικές διαμέτρους (ένα μεγάλο και ένα μικρό για τη μικρή τρύπα του ντόνατ). Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φλιτζάνια ή ποτήρια. Κόβουμε τη ζύμη σε ντόνατς. Τοποθετούμε τα ντόνατς σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου σοκολάτας. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στην φωτιά να ζεσταθούν για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ταυτόχρονα για να μην κολλήσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά, να στερεοποιηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν ψηθούν τα ντόνατς, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά και κατόπιν βουτάμε ένα-ένα τα ντόνατς από την μια πλευρά στο γλάσο. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα και σερβίρουμε!

Διαβάστε επίσης:

Μπιφτέκια με λαχανικά και πουρέ πατάτας

Λαχταριστό σουφλέ τυριών: Φτιάχνουμε τη συνταγή από την “Πεντάμορφη και το Τέρας”

Ροή Ειδήσεων