Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο 10 ετών γιος μου είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος ούτε για πέντε λεπτά. Τι να κάνω;"

"Ο 10 ετών γιος μου είναι πολύ έξυπνος, αλλά δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος ούτε για πέντε λεπτά. Τι να κάνω;"

"Ο γιος μου είναι δέκα ετών. Πανέξυπνος, όπως όλοι λένε. Αρνείται, όμως, με σθένος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του είτε αυτές αφορούν το σχολείο είτε το σπίτι μας. Δεν κάνει τίποτα, απλώς περιφέρεται και ενοχλεί την αδελφή του. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε κάτι, ούτε να μείνει σε μια θέση ήσυχος για πέντε λεπτά. Τι μου προτείνετε να κάνω;"

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Φτιάξτε από κοινού το πλάνο της ημέρας ούτως ώστε να γνωρίζει το παιδί τι ακολουθεί. Σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης του προγράμματος φροντίστε να ενημερώσετε έγκαιρα το παιδί σας έτσι ώστε να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Εφαρμόστε απλούς καθημερινούς κανόνες που μπορεί να ακολουθήσει το παιδί σας. Επιβραβεύετε συνεχώς την καλή συμπεριφορά. Οριοθετήστε το παιδί σας με απλές και σύντομες φράσεις. Η επανάληψη και οι ατέρμονες συζητήσεις δεν βοηθούν.

Οργανώστε μια ρουτίνα διαβάσματος

Επικεντρωθείτε στην προσπάθεια που καταβάλλει το παιδί σας και όχι στο μαθησιακό αποτέλεσμα. Στην μελέτη χρησιμοποιήστε σχεδιαγράμματα, οπτικοποιήστε σημαντικά πράγματα, χρωματίστε την φωνή σας όταν νιώθετε ότι χάνει το ενδιαφέρον ή την προσοχή του. Στο τέλος της ημέρας μαζί με το παιδί σας κάντε ανασκόπηση της συμπεριφοράς του. Οι ερωτήσεις σας να είναι μικρές και ακριβείς. Αυτό βοηθά το παιδί σας να παρατηρεί τον εαυτό του και να αξιολογεί τις καταστάσεις.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.