Ο 14 μηνών Ηλίας κερδίζει τη μάχη με τη ζωή

Τον 14 μηνών Ηλία Αργυροκαστρίτη, γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες μέσω της δραματικής έκκλησης που απηύθυνε η μητέρα του, Έβελιν (Ευαγγελία) Αργυροκαστρίτη η οποία διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν. Ο μικρούλης Ηλίας διαγνώσθηκε με μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του Ηλία και έπρεπε το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Η έκκληση της μητέρας του έκανε το γύρο του διαδικτύου και όπως ενημερωθήκαμε πριν ένα μήνα βρέθηκε συμβατός κατά μεγάλο ποσοστό δότης. Στις 3 Οκτωβρίου, ο Ηλίας υπεβλήθη σε μεταμόσχευση αίματος από ομφάλιο λώρο. To αίμα που παραμένει στον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο είναι υπερπολύτιμο και μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές και ιδιαίτερα ζωές παιδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μόσχευμα σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες κακοήθεις ή γενετικές αιματολογικές ασθένειες. Η συμβατότηταδότη-λήπτη σε μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ενώ με το ομφαλοπλακουντιακό αίμα η μεταμόσχευση γίνεται και με μικρότερου βαθμού συμβατό δότη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε μία τυχαία οικογένεια η συμβατότητα μεταξύ των μελών είναι 25%, ενώ όσον αφορά στο ομφαλοπλακουντιακό αίμα μπορεί να είναι ακόμη και 50%.

Η μεταμόσχευση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλέον όλοι στέλνουμε τις θετικές μας σκέψεις και την ευχή μας  σύντομα να δούμε φωτογραφίες από έναν απόλυτα υγιή Ηλία. Μπράβο σας για τον αγώνα που κάνατε για τη σωτηρία του παιδιού σας.

Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα του Ηλία παρακολουθώντας τη σελίδα αυτή

Δείτε το βίντεο από την διαδικασία της μεταμόσχευση αίματος

We did it! It was Elias’ nap time so he slept through his big moment. Cord Blood was sent into his blood stream and now we wait. The cells may take up to 3 weeks to start working. Did you notice how little blood he needed? Please consider donation of cord blood and marrow. The smallest amount of your blood could have the greatest impact on someone’s life. Sylia Michaelidou

Gepostet von Elias’ Story am Mittwoch, 3. Oktober 2018