Ο 6 μηνών Ηλίας πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών- Η δραματική έκκληση της μητέρας του

Δραματική έκκληση για την σωτηρία του μόλις έξι μηνών γιου της, Ηλία -ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών-  απεύθυνε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η Εβελιν (Ευαγγελία) Αργυροκαστρίτη η οποία διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν.

Ο Ηλίας, όπως επεσήμανε η Ευαγγελία είναι το δεύτερο τέκνο που έφερε στον κόσμο με τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη στις 4 Ιουλίου 2017. Όπως και η μεγαλύτερη αδελφή του η Ελένη ήταν χαριτωμένος και μέχρι και την 20ή Οκτωβρίου μεγάλωνε φυσιολογικά και χωρίς ούτε το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Εκείνη την ημέρα ήταν αδιάθετος και οι γονείς του πήγαν για τις ενδεδειγμένες παιδιατρικές εξετάσεις χωρίς ποτέ τους να φανταστούν ότι οι ίδιοι και ο Ηλίας από εκείνη την ημέρα θα ανέβαιναν στον δικό τους Γολγοθά.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τα Χριστούγεννα ο Ηλίας υποβλήθηκε σε πλείστες εξετάσεις και προ είκοσι περίπου ημερών διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του Ηλία και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

«Ο Ηλίας είναι αγωνιστής. Αντεξε όλες αυτές τις εξαντλητικές εξετάσεις και μάλιστα βγήκε νικητής και από την σπάνια μορφή πνευμονίας που προσβλήθηκε προ μερικών εβδομάδων. Είναι αγωνιστής και δίνει δύναμη και κουράγιο στην αδελφή του Ελένη, σε μένα, τον σύζυγό μου και όλους τους συγγενείς να κινήσουμε γη και ουρανό να βρούμε την ελάχιστη ποσότητα μυελού των οστών που απαιτείται και οποία θα του σώσει την ζωή», επεσήμανε η Εβελιν Αργυροκαστρίτη.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον 6 μηνών Ηλία

Ερωτηθείσα πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ομογενείς η κ. Αργυροκαστρίτη επεσήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών είτε στον ελληνικό ιστότοπο του Συλλόγου Οράματος – Ελπίδας.

Αναφερόμενη στις πιθανότητες εύρεσης τέλειου μοσχεύματος επεσήμανε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά λόγω της ηλικίας του Ηλίας το μόσχευμα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατό.

Η Εβελιν Αργυροκαστίτη έχει αναρτήσει την δραματική έκκληση και στην σελίδα της στo Facebook και σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται ο Ηλίας μπροστά στον υπολογιστή της μητέρας της με την ένδειξη ότι προετοιμάζει το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εξετάσεις μυελού των οστών που θα διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 7ης Φεβρουαρίου από τις 5-9 μ.μ. και της 10ης Φεβρουαρίου από τις 3-9 μ.μ. στο The Jagged Fork στην διεύθυνση 118 N. Adams Road, Rochester Hills, MI, 48309.

Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν υγιή άτομα ηλικίας 18 έως και 44 ετών. Ερωτηθείσα για τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι πρέπει να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Οραμα Ελπίδας .

Οι εξ Ελλάδος εθελοντές δότες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Αμερική, αλλά πρέπει να αποταθούν σε ένα από τα εγκεκριμένα νοσοκομεία και το μόσχευμα την ίδια μέρα θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να χαρίσει το φιλί της ζωής στον μικρό Ηλία.

Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών

• Αν είσαι μεταξύ 18-45 χρόνων
• Σε καλή κατάσταση υγείας
• Πρόθυμος να βοηθήσεις οποιονδήποτε ασθενή χρειάζεται μεταμόσχευση

Μπορείς κι εσύ να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών µε τρία απλά βήματα:

1. Συμπληρώνεις την αίτηση εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών
2. Δίνεις ελάχιστο δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για να ταυτοποιηθεί ο ιστικός σου τύπος
3. Καταχωρείσαι ως Εθελοντής Δότης

Αν βρεθείς συμβατός µε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα κληθείς για δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι συνειδητοποιημένος και απόλυτα βέβαιος για την απόφασή σου. Συζήτησε µε τους αρμόδιους όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς σου σε σχέση µε τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων.