Οι 4 καλύτερες δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου του Γενάρη (26-27/1)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις 4 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις που σας προτείνει το Infokids.gr για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

Βιβλιοπαρουσίαση: «Πράκτορες του Πλανήτη-Πιράνχας στη Στεριά» στον Ιανό (26/1)

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Πράκτορες του Πλανήτη 4 – Πιράνχας στη στεριά της Ελένης Ανδρεάδη, σε εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 11.

Γίνε για μια ακόμα φορά πρωταγωνιστής σε μια ακόμα απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο. Μαζί με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη, Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σταματήσεις τον υπερ-κακό Ιβάν Φον Βαμπάρουερ που με την κόρη του Νέρα επιδιώκουν την εξαφάνιση όλων των ζώων του πλανήτη μέσα σε 24 ώρες.

Ας γνωρίσουμε το βιβλίο:

Τα ζώα του κόσμου αρχίζουν να εξαφανίζονται με τρελούς ρυθμούς! Η Ανίτα, ο Μπεν, η Μαρί-Λουίζ και ο Ιάσονας -δηλαδή η επίλεκτη ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη- ανακαλύπτουν πως πίσω από όλα κρύβεται ξανά ο πανούργος Ιβάν φον Βαμπάουερ. Αυτή φορά, μάλιστα, έχει μαζί του και την δαιμόνια κόρη του, τη Νέρα. Οι Πράκτορες του Πλανήτη ζητούν και πάλι την πολύτιμη βοήθεια του μικρού αναγνώστη και όλοι μαζί αναλαμβάνουν δράση. Στη διάθεσή τους έχουν μόνο λίγες ώρες για να βρουν και να σταματήσουν την Κιβωτό της Νέρα, όπου είναι αιχμάλωτα τα ζώα του κόσμου. Θα τα καταφέρουν άραγε προτού να είναι πολύ αργά;

Για παιδιά από 7+

IANOS

Σταδίου 24, Αθήνα

Παιδικό Εργαστήρι: «Τα σημεία στην υδρόγειο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (26/1)

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει εργαστήρι επιστήμης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 12 , στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας .

Με τη βιολόγο Κατερίνα Τσικαλάκη και τον φυσικό Γιάννη Αλεξόπουλο της ομάδας ΑΝΑΣΣΑ, οι μικροί φίλοι θα ανακαλύψουν ότι τα ταξίδια αρέσουν και σε άλλους ζωντανούς οργανισμούς και θα μάθουν για τις εκπληκτικές διαδρομές των πιο ταξιδιάρικων ζώων. Εσείς σε ποιο μέρος θα θέλατε να ταξιδέψετε πάνω στη Γη;

Για παιδιά 7+

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας στο τηλέφωνο 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης

Παιδικό Εργαστήρι: “Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Στο εργαστήριο του Γ. Ζογγολόπουλου” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (26/1)

Στόχος του εργαστηρίου που θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου (17.30 – 18.30, 18.30 – 19.30, 19.30 – 20.30) είναι να κατανοήσουμε το περιβάλλον εργασίας του γλύπτη και να μυηθούμε στην πολύπλοκη διαδικασία σύλληψης των ιδεών του. Πίσω από κάθε εμβληματικό του γλυπτό κρύβεται ένας αθέατος κόσμος δοκιμών, αναφορών και προπλασμάτων.

Στο εργαστήριο θα δημιουργήσουμε τρισδιάστατα σχέδια – δοκίμια από το σύνολο του έργου του γλύπτη. Με τεχνικές χαρτοκοπτικής, μικρογλυπτικής, γυψόγαζες, την τεχνική διπλώματος origami, κολλάζ και assemblage, και με απεριόριστα και ετερογενή υλικά θα κατασκευάσουμε μοναδικά εικαστικά αντικείμενα με αναφορές στο γλυπτικό και ερευνητικό έργο του Γ. Ζογγολόπουλου.

Για παιδιά 7+

Έως 25 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Αφήγηση παραμυθιών στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων (26-271/)

Στο πλαίσιο της 5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, τα παιδιά θα ακούσουν αγαπημένα παραμύθια στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη το σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

12.00-13.00

Δυο κουκιά κι ένα ρεβίθι και στ’ αυτί σου παραμύθι!

Αφήγηση για παιδιά άνω των 5 ετών από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

12.00-13.00

Ιστορίες του γλυκού νερού: Λαϊκά παραμύθια, μουσικές και τραγούδια από της λίμνης τα θολά νερά
Αφηγήσεις για παιδιά άνω των 6 ετών από την ομάδα «Παραμυθανθός» (Δημήτρης

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων

Αγγ. Χατζημιχάλη 6 – Πλάκα