Οι αυλές των σχολείων του Ρεθύμνου μετατρέπονται σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής!

Οι αυλές των σχολείων🌷 μετατρέπονται σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής και οι μαθητές👧🧒 σε υπεύθυνους οδηγούς. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 👉 3.361 μαθητές 👉22 Δημοτικών σχολείων στο Ρέθυμνο διαδρασαν με αστυνομικούς👮👮‍♀ #Τμήμα_Τροχαίας_Ρεθύμνης με σκοπό την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά 🌺

Και οι μαθητές σε υπεύθυνους οδηγούς!

Η εκπαίδευση για υπεύθυνους οδηγούς αποκτά νέες διαστάσεις στο Ρέθυμνο, καθώς οι αυλές των σχολείων μετατρέπονται σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία προωθείται από τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και της Τροχαίας Ρεθύμνης, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις για την ασφάλεια και την υπεύθυνη συμπεριφορά στον δρόμο.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, 3.361 μαθητές από 22 Δημοτικά σχολεία στο Ρέθυμνο έλαβαν μέρος σε προγράμματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς. Οι μαθητές αυτοί συμμετείχαν σε προσομοιώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που εστιάζονταν στην ανάπτυξη υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς.

Η μετατροπή των αυλών σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής αποτελεί έναν δραστικό τρόπο να ενσωματωθεί η οδική ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των μαθητών. Αντί να περιορίζεται σε θεωρητικά μαθήματα, η εκπαίδευση αυξάνει την πρακτική εμπειρία των μαθητών, βοηθώντας τα να κατανοήσουν τη σημασία της σωστής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση!

Οι αυλές των σχολείων του Ρεθύμνου μετατρέπονται σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να διαβάζει μόνο του;

Δημοτικά σχολεία: Τα 7 κριτήρια αξιολόγησης των μαθητών σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Παιδιά με ΔΕΠΥ: Τα 10 πιο δύσκολα ζητήματα για τους γονείς