Οι γονείς ξεσπούν: Οι καταληψίες δεν είναι κακομαθημένοι είναι οι αυριανοί πολίτες που δεν θέλουν να στοιβάζονται σε τάξεις

Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας συνεχίζεται με τους μαθητές να είναι ανυποχώρητοι απαιτώντας περισσότερους καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, απολυμάνσεις και, επιπλέον αίθουσες ώστε να μην στοιβάζονται σε τάξεις των 25.

Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Γονέων με ανακοίνωση που εξέδωσε στέκεται στο πλευρό της μαθητικής κοινότητας, αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους και κόντρα σε όσους κάνουν λόγο για καταληψίες κακομαθημένα παιδιά διευκρινίζει ότι

Οι έφηβοι δεν είναι κοντοκουρεμένοι αλήτες με σκουλαρίκια, ούτε κακομαθημένοι.
Είναι προβληματισμένοι νέοι που δεν θέλουν να στοιβάζονται 25 μαζί σε τάξεις , θέλουν να είναι σε ένα καθαρό σχολικό περιβάλλον, ειδικά στις σημερινές συνθήκες λόγω του COVID 19 και θέλουν να έχουν όλους τους καθηγητές στην θέση τους και από την αρχή της σχολικής χρονιάς.“.

Μάλιστα παίρνουν θέση και για το ζήτημα των απουσιών από την τηλεκπαίδευση όσων παιδιών συμμετέχουν στις καταλήψεις αναφέροντας ότι “Οι έφηβοι δεν “αντιμετωπίζονται” κατασταλτικά αλλά με διάλογο και σεβασμό“.

Η ανακοίνωση του Ενωτικού Ψηφοδελτίου Γονέων

Με το παιδαγωγικό μέτρο του εκβιασμού προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας ,να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις . Μέσο εκβιασμού πλέον αποτελεί , ο αποκλεισμός από την εκπαίδευση . Σίγουρα το να εκδίδεις μια εγκύκλιο , δεν σου στοιχίζει τίποτα.  Άλλη μια εγκύκλιος στο <ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΕΞΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ>

Και ας υποθέσουμε ότι αύριο όλα τα σχολεία θα ανοίξουν, ας δούμε σε τι σχολεία θα πάνε τα παιδιά μας.

Τα παιδιά μας θα πάνε σε σχολεία υποστελεχωμένα ,που θα κάνουν τις μισές ώρες μάθημα, που σε εποχή πανδημίας , θα είναι 25 ακόμα και 27 στις τάξεις, που δεν θα τηρούνται τα πρωτοκόλλα του ΕΟΔΥ, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τους αγαπημένους τους !!!

Κυρία  Κεραμέως,

Δεν συμπεριφέρονται έτσι στους έφηβους! Οι έφηβοι δεν είναι κοντοκουρεμένοι αλήτες με σκουλαρίκια, ούτε κακομαθημένοι.

Είναι προβληματισμένοι νέοι που δεν θέλουν να στοιβάζονται 25 μαζί σε τάξεις , θέλουν να είναι σε ένα καθαρό σχολικό περιβάλλον, ειδικά στις σημερινές συνθήκες λόγω του COVID 19 και θέλουν να έχουν όλους τους καθηγητές στην θέση τους και από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Επιτέλους ας τους ακούσουμε, όχι γιατί είναι παιδιά μας αλλά γιατί σε πολύ λίγο, θα είναι οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας.

Οι έφηβοι δεν <αντιμετωπίζονται> κατασταλτικά αλλά με διάλογο και σεβασμό.