Οι Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας είναι βιβλιο-δώρο για μια ζωή: Δείτε τι μας είπε η συγγραφέας τους, κ. Αγγελική Δαρλάση

Τα πρώτα παραμύθια που οι περισσότεροι γονείς επιλέγουμε για να διαβάσουμε στα παιδιά μας, όσο είναι μικρά, είναι συνήθως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και γενικώς όλες οι μυθοπλασίες των αδερφών Γκριμμ, οι οποίες προέρχονται κυρίως από θρύλους και παραδόσεις της κεντρικής και βορειοδυτικής Ευρώπης που επέζησαν «περνώντας» από στόμα σε στόμα.

Πόσοι από εμάς, όμως, είμαστε εξοικειωμένοι με ιστορίες από την ελληνική παράδοση; Πόσοι γνωρίζουμε, για παράδειγμα, τον θρύλο της Γοργόνας που ρώταγε τους ναυτικούς αν είδαν τον αδελφό της, τον Μέγα Αλέξανδρο; Ή τις τρεις Μοίρες που επισκέπτονταν τα μωρά, όταν γεννιούνταν, και αποφάσιζαν πάνω από την κούνια τους για το μέλλον τους; Πρόκειται για ιστορίες που καταγράφονται, μεταξύ άλλων, και στο βιβλίο του Ν. Πολίτη «Παραδόσεις», κάποιες εκ των οποίων η πολυαγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων κ. Αγγελική Δαρλάση «μεταποίησε» στην πιο φιλική-προς-τα-παιδιά εκδοχή τους, έντυσε με φανταστική εικονογράφηση και… μαγεύει με αυτές, μικρούς και μεγάλους.

Όταν η σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο έφτασε στα χέρια μας, εντυπωσιαστήκαμε τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε παρά να συναντήσουμε την κ. Αγγελική Δαρλάση και να μιλήσουμε μαζί της για το νέο της αυτό αποκύημα.

Αν αναζητάτε μια εξαιρετική σειρά βιβλίων για να χαρίσετε στα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα, αποτελούμενη από ιστορίες που θα απολαμβάνετε τόσο εσείς όσο κι εκείνα διαβάζοντάς τις, και που αξίζει να καταγραφούν στη μνήμη τους και να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη τους… μόλις τη βρήκατε!