Αρχική Σχολή Γονέων Οι πέτρες της ευγνωμοσύνης: Ένας τρόπος για να μάθετε στα παιδιά σας να είναι χαρούμενα με όσα έχουν

Οι πέτρες της ευγνωμοσύνης: Ένας τρόπος για να μάθετε στα παιδιά σας να είναι χαρούμενα με όσα έχουν

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με τον σημερινό καταναλωτισμό τα παιδιά επιθυμούν να έχουν ολοένα και περισσότερα πράγματα και καμιά φορά οι γονείς τους θέλουν να τους γεμίζουν με δώρα. Μέσα σε όλο αυτό, ίσως κάποια παιδιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ότι κάποια πράγματα που έχουν δεν είναι δεδομένα. Ταυτόχρονα, από την παιδική ηλικία μαθαίνουμε στα παιδιά να λένε “ευχαριστώ” όταν κάποιος τους δίνει κάτι ή κάνει κάτι για αυτά. Όσο μεγαλώνουν, όμως, χρειάζεται να κατανοήσουν γιατί νιώθουν ευγνωμοσύνη για κάτι τέτοιο.

Για παράδειγμα όταν ρώτησα το γιο μου (6 ετών) να σκεφτεί γιατί νιώθει ευγνώμων για το νέο του βιβλίο μου απάντησε: “Είμαι ευγνώμων για το βιβλίο επειδή δεν χρειαζόταν να μου το πάρεις αλλά μου το πήρες!” και “Η καρδιά μου νιώθει χαρά!”.

Βοηθώντας το παιδί να περιγράψει αυτά που νιώθει είναι ένα καλό ξεκίνημα ώστε να δίνει περισσότερη έμφαση στις χαρούμενες στιγμές του, να τις επικοινωνεί στους άλλους, να εστιάζει σε θετικές καταστάσεις και να είναι ευγνώμων.

Πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με έναν όμορφο και δημιουργικό τρόπο;

Με τις πέτρες της ευγνωμοσύνης!

Τι θα χρειαστούμε για τη δημιουργία των πετρών ευγνωμοσύνης:

-πέτρες (πλυμένες και στεγνές)

-πινέλα

-μπογιές

-μαρκαδόρο ανεξίτηλο

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.