Οι τρυφεροί πίνακες που δεσπόζουν στη Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο είναι υπέροχοι!

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από χθες απέκτησε έναν ακόμα υπέροχο πίνακα που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα και φωτίζει τις καρδιές όλων.

Ο λόγος για μια τρυφερή εικαστική παρέμβαση στην οποία πρωταγωνιστούν ένα καραβάκι για να μας ταξιδεύει, ένας φάρος για να μας καθοδηγεί και ένας ήλιος για να μας φωτίζει, δώρο “καρδιάς” το οποίο επιμελήθηκε ο σκηνογράφος κ. Γεωργίου.

Χρώμα και όμορφες ζωγραφιές δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα

Οι εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του Νοσοκομείου δεν σταματούν εδώ καθώς πριν λίγο καιρό η ζωγράφος Σίσσυ Μαρίνου, δώρισε το τρυφερό και παιχνιδιάρικο έργο της η “Πρώτη Ματιά” (κεντρική φωτό) στο οποίο απεικονίζεται ένας ροζ πελαργός να δίνει ένα νεογέννητο ελεφαντάκι για πρώτη φορά στη μαμά του. Το ξεχωριστό αυτό έργο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην υποδοχή των νεογνών και όλοι όσοι το αντικρίζουν εντυπωσιάζονται.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε και στο σημείωμα της δημιουργού που συνόδευε το έργο και επεξηγεί την επιλογή των χρωμάτων και αποτελεί ένα μήνυμα αναγνώριση του πολύτιμου ρόλου που διαδραματίζουν οι μαίες, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες στον ερχομό μιας νέας ζωής. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ζωγράφος “Αφιερωμένο σε όλους εσάς που φροντίζετε όλα αυτά τα μωράκια να συναντήσουν το πρώτο φως της ζωής με υγεία και θαλπωρή! Ας είναι τα όνειρά τους και η ψυχή τους ένα γλυκό ροζ. Ας είναι ο δρόμος τους ένα απέραντο καθαρό γαλάζιο. Ας είναι τα μάτια τους ορθάνοιχτα για να μαθαίνουν κάθε τι όμορφο και κάτι καινούργιο. Ας είναι τα καρτερούμε με την πιο γλυκιά προσμονή. Ας τα υποδεχόμαστε σαν το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο. Γιατί τι μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από την ίδια τη Ζωή!!!

Η εικαστικός προσέφερε και τις 3 υπέροχους πίνακες στο Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Νοσοκομείου. “Το χάρτινο καραβάκι”, “Οι πεταλούδες” και “Το ποδήλατό μου – το όνειρό μου” κοσμούν πλέον τον χώρο αναμονής και τον χώρο εξέτασης του Τμήματος δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας.