Όλα τα νεότερα για την υγεία του 16χρονου Νικόλα που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Όλα τα νεότερα για την υγεία του 16χρονου Νικόλα που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Θετικά είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του 16χρονου Νικόλα, πρωταθλητή ποδηλασίας, που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ έχοντας χτυπήσει σοβαρά στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη κάνοντας βουτιά στα Φαλάσαρνα Χανίων.

Η κατάσταση της υγείας του ολοένα και βελτιώνεται όπως είπε στο zarpanews.gr ο πατέρας του νεαρού. Υπάρχει και κινητικότητα και αισθητικότητα στα πάνω άκρα, ωστόσο τα κάτω δεν έχει καταφέρει να τα κουνήσει ακόμη, ούτε αισθάνεται κάτι.

Ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του

Ο Νικόλας μου είναι ευδιάθετος. Πάει καλύτερα. Μπορεί να μην νιώθει ακόμη τα κάτω άκρα αλλά όπως λένε και οι γιατροί υπομονή. Βήμα-βήμα. Είμαι προσγειωμένος γιατί είναι σοβαρό το ατύχημα.” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος νεαρός πήγε την Κυριακή το πρωί με τα ξαδέρφια του για μπάνιο στα. Σύμφωνα με τον πατέρα του ο 16χρονος έκανε μια βουτιά από έναν βράχο την ώρα που ήταν μαζί με τα ξαδέρφια του. Την στιγμή που το παιδί ύψους 1,87 έπεσε στο νερό η θάλασσα τραβήχτηκε από ένα κύμα και έγινε πιο ρηχή αναφέρει το protothema.gr. 0 16χρονος χτύπησε με το κεφάλι του στην άμμο μέσα στην θάλασσα. Από την πρώτη στιγμή ο νεαρός δεν μπορούσε να νιώσει τα κάτω άκρα του.

«Ο γιος μου είχε πάει μαζί με τα ξαδέρφια του και κάτι φίλους, για μπάνιο στην περιοχή Φαλάσαρνα Χανίων υπό την επίβλεψη των γονιών τους… Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε, αλλά σύμφωνα με την μητέρα του, το παιδί μαζί με τα ξαδέρφια του παίζανε στην θάλασσα όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και έκαναν βουτιές στα ρηχά και όχι σε βραχωδη επιφάνεια…

Ο Νικόλας μου στην τελευταία του βουτιά ήθελε να πέσει με το κεφάλι και εκεί έγινε η ζημιά.

Όταν το παιδί πήδηξε μέσα χτύπησε το κεφάλι του στην αμμο καθώς η θάλασσα είχε τραβηχτεί προς τα μέσα. Όταν τα ξαδέρφια του κατάλαβαν πως δεν σηκώνεται αμέσως τον τράβηξαν έξω και το παιδί έδειξε να επικοινωνεί κανονικά αλλά να έχει θέμα με τα ποδαράκια του… Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να γίνει καλά το παιδάκι μας…

Είναι πρωταθλητής ποδηλασίας και στις επόμενες εβδομάδες θα ανέβαινε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο για αγώνες, έχει άριστη φυσική κατάσταση και έχει κερδίσει πολλά μετάλλια. Τώρα οι γιατροί προσπαθούν για το καλύτερο ωστε το παιδί μας να ξανασταθεί στα πόδια του», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Νικόλα μιλώντας στο protothema.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο Νικόλα που χτύπησε στη μέση, κάνοντας βουτιά – Προσευχές για να σταθεί όρθιος

Ετοιμάζεστε για ταξίδι: Αυτά είναι τα μετρά κατά της Covid-19 που πρέπει να τηρήσετε

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε βουτιές στην θάλασσα από ύψος