Ομάδα Χέρια: Μια ομάδα μαμάδων μοιράζει αγάπη σε όσους την έχουν περισσότερο ανάγκη!

«Είμαστε προγραμματισμένοι να δίνουμε και να λαμβάνουμε αγάπη» είπε σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ο σπουδαίος γιατρός και κοινωνικός επιστήμονας του Χάρβαρντ, Νικόλας Χρηστάκης, τονίζοντας δε την τεράστια συμβολή των κοινωνικών δικτύων στο να μοιράζεται αυτή η αγάπη, με τρόπους που δεν είχαμε μέχρι πριν από μερικά χρόνια φανταστεί.

Έναν τέτοιο τρόπο φαντάστηκε μια μαμά, η κ. Μαρία Βαϊσμένου, η οποία φαίνεται πως έχει να προσφέρει τεράστια αποθέματα αγάπης προς τον συνάνθρωπο κάθε ηλικίας, τα οποία διοχετεύει περίπου δυο χρόνια τώρα μέσω μιας φιλανθρωπικής ομάδας ιδιωτικής πρωτοβουλίας που γίνεται σταδιακά όλο και πιο «δυνατή».

Τα «Χέρια», λοιπόν, δημιουργήθηκαν το 2017, κάπως έτσι…

«Όλα ξεκίνησαν από μία βρεφική κούνια που δώρισα στο ίδρυμα βρεφών Η Μητέρα. Όταν πήγα εκεί, ρώτησα για τα παιδιά. Είχα τη διάθεση και τη θέληση να προσφέρω. Μου έδωσαν τις πληροφορίες που ήθελα, το συζήτησα με τις φίλες μου και… τόσο απλά ξεκίνησαν όλα».

Μια ομάδα φίλων, λοιπόν, επίσης μαμάδες, που αγαπούν τον εθελοντισμό δημιούργησαν μια ομάδα που σιγά-σιγά άρχισε να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο μέλη. «Σιγά-σιγά καταλάβαμε, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον εθελοντισμό και θα ήθελαν να είναι μαζί μας σε αυτό. Από την άλλη, υπάρχουν και αμέτρητα παιδιά, έφηβοι και άτομα τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη όχι μόνο από υλικά αγαθά, αλλά και από βοήθεια, παρέα, μια αγκαλιά που τόσο τους λείπει γιατί δεν έχουν σταθερό οικογενειακό περιβάλλον. Η επιθυμία μας, λοιπόν, κυριολεκτικά να μοιράσουμε αγάπη μας έδωσε την ιδέα να ονομάσουμε την ομάδα ΧΕΡΙΑ. Γιατί αυτό ακριβώς ζητάμε: Χέρια να προσφέρουν», μας λέει η κ. Βαϊσμένου.

Οι δράσεις της ομάδας ΧΕΡΙΑ

Τι προσφέρουν; Η ομάδα απευθύνθηκε σε ιδρύματα και χώρους που έχουν ανάγκη, υλική αλλά και ψυχική:

-Στο Γηροκομείο Αθηνών πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης, παντόφλες και χριστουγεννιάτικα γλυκά σε 120 παππούδες.

-Στο ίδρυμα ΜΗΤΕΡΑ και στα εγκαταλειμμένα μικρά του μαιευτηρίου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ πήγε γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας.

-Στα παιδιά που νοσηλεύονται στην ογκολογική μονάδα ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ «ΕΛΠΙΔΑ» πρόσφερε παιχνίδια.

-Τα ΧΕΡΙΑ έχουν αναλάβει και γίνονται νονοί-νονές για όλα τα παιδιά και βρέφη που φιλοξενούνται στο ίδρυμα βρεφών ΜΗΤΕΡΑ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

-Τα Χριστούγεννα του 2017 πρόσφεραν δώρα στα παιδιά του Ζάννειου Ιδρύματος παιδικής προστασίας και Αγωγής.

-Προσφέρουν τρόφιμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

-Είδη βρεφικής φροντίδας στο Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά».

-Τρόφιμα στο Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

-Δωροεπιταγές από super market για τις ανάδοχες οικογένειες που αναλαμβάνουν και φροντίζουν παιδιά ιδρυμάτων.

-Είδη πρώτης ανάγκης και φροντίδας στην Παιδόπολη η Αγία Βαρβάρα.

-Τρόφιμα, παπούτσια και είδη καλοκαιρινής ένδυσης στα παιδικά χωριά SOS Βάρης.

-Τρόφιμα και υποδήματα στο ίδρυμα προστασίας παιδιών Χριστοδούλειο.

Και οι δράσεις δεν σταματούν εδώ! Αυτή τη στιγμή η ομάδα «τρέχει» δράση τροφίμων για να καλύψει τις ανάγκες του Πρότυπου Νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Η δράση λαμβάνει χώρα με τη δωροκάρτα των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη, στην οποία μπορεί όποιος επιθυμεί να καταθέτει χρήματα (όσα έχει τη δυνατότητα ο καθένας). Αυτά στο τέλος του μήνα θα συγκεντρωθούν και η ομάδα θα αγοράσει τρόφιμα για το ΠΕΝ. Αναλυτικές οδηγίες γι’αυτό υπάρχουν στη σελίδας της ομάδας στο Facebook, στην οποία αναρτώνται και οι καταθέσεις που έχει κάνει ο καθένας –η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική!

Μοιράζοντας αγάπη

Η ομάδα ΧΕΡΙΑ μετρά αυτή τη στιγμή 4.500 μέλη, τα οποία αυξάνονται διαρκώς.

«Διάθεση όλων μας είναι να μοιράζουμε αγάπη», μας λέει η Μαρία μα… πού βρίσκει τόσα αποθέματα και τι κερδίζει από αυτό;

«Σίγουρα η στήριξη του συζύγου μου του Κυριάκου, ενός υπέροχου ανθρώπου που έχω δίπλα μου εδώ και 22 χρόνια, και των φίλων μου -η Μαίρη και η Μαρία, η Νανσυ, η Κέλλυ, η Χαρά- παίζει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό», απαντά. Και όταν τη ρωτάμε εκείνη τι κερδίζει; «Γεμίζω την ψυχή μου».