Παιδί και παραλία: Είναι το μπικίνι το ιδανικό μαγιό για ένα μωρό;

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη και είναι η τέλεια ευκαιρία για τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε στην παραλία ή την πισίνα.
Το παιχνίδι με το νερό είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες, τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας.

Ποιο είναι όμως το κατάλληλο μαγιό να επιλέξετε για το μωρό σας; Μερικοί γονείς φορούν μπικίνι στα μωρά κοριτσάκια τους, ακόμη και στην ηλικία του ενός έτους. Άλλοι πάλι προτιμούν μόνο το κάτω μέρος ή ένα ολόσωμο, για τις βουτιές του.

Κι επειδή η συζήτηση εστιάζεται περισσότερο στο μπικίνι, ας δούμε αν τελικά είναι ένα κατάλληλο μαγιό ή όχι για το παιδί.

Ένα ολόσωμο μαγιό τα προστατεύει καλύτερα από τον ήλιο;

Το μεγαλύτερο θέμα που θίγεται για τα μαγιό είναι, αν τελικά ένα ολόσωμο προστατεύει περισσότερο τα παιδιά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα μωρά έχουν υπερβολικά ευαίσθητο δέρμα και η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα τους. Ακόμη κι αν οι γονείς βάζουν τακτικά αντηλιακό στα παιδιά πριν μπουν στο νερό ή παίξουν στην παραλία, ένα μπικίνι προστατεύει λιγότερο από ένα ολόσωμο ή ένα μαγιό με μανίκια.
Από τη στιγμή που το μπικίνι δεν καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος, οι γονείς θα πρέπει να βεβαιωθούν, ότι λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προστασίας της επιδερμίδας του μωρού τους, όπως αντηλιακά, καπέλο, γυαλιά ηλίου και να φροντίζουν να κάθονται στη σκιά μακριά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου τις ώρες υψηλής ακτινοβολίας. Προτού αποφασίσετε για το είδος του μαγιό που θα αγοράσετε στο μωρό σας, σκεφτείτε πρώτα πώς θα το προστατεύσετε από την ηλιακή ακτινοβολία.

Το μπικίνι σεξουαλικοποιεί το παιδί;

Ένας δεύτερος διαξιφισμός σχετικά με το μπικίνι είναι αν σεξουαλικοποιεί το παιδί. Όμως, στην πραγματικότητα επ’ ουδενί δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με κάτι που μπορεί να φορά ένα μωρό. Αυτό είναι ζήτημα των ενηλίκων. Ο ενήλικος που πιστεύει ότι το μπικίνι σεξουαλικοποιεί το παιδί είναι το ζήτημα.

Όταν ένας γονέας επιλέγει ένα μπικίνι για το μωράκι του, δεν σημαίνει ότι είστε κακός γονέας. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τυχόν παιδόφιλους στον έξω κόσμο, οι οποίοι μπορεί να αδράξουν την ευκαιρία. Για παράδειγμα, όταν τραβάτε φωτογραφίες του μωρού σας με μπικίνι και τις ανεβάσετε στο διαδίκτυο, οι κίνδυνοι να πέσουν σε λάθος χέρια αυξάνονται.

Και δυστυχώς, ακόμη κι αν οι λογαριασμοί στα social media είναι ιδιωτικοί, δεν παύουν οι διαρροές να υφίστανται. Οι πιο ήσυχες παραλίες είναι μία καλή λύση, πάντως, όπου δεν υπάρχουν πολλά βλέμματα περιέργων.

«Μεγαλώνει» κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Το να μεγαλώνετε κορίτσι μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, καθώς είναι εκείνα που δίνουν τις σκληρότερες μάχες στη ζωή τους. Μία από τις προκλήσεις αυτές των κοριτσιών είναι το πώς να νιώθει καλά με το σώμα της. Ειδικοί λενε, πως αν από μικρά μάθουν να φορούν μπικίνι, είναι ένας καλός τρόπος να τους διδάξετε να έχουν αυτοπεποίθηση.

Και κάτι τέτοιο αν γίνει από μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας τα πλεονεκτήματα θα είναι πολύ περισσότερα. Είναι σημαντικό να τους διδάξετε, ότι δεν έχει αξία μόνο ένα κομμάτι του σώματός τους, αλλά να εκτιμήσουν αυτό που τους έχει χαρίσει η φύση.

Συνεπώς, εσείς είστε αυτοί που θα επιλέξετε τι μαγιό θα αγοράσετε στο παιδί σας. Μην αφήσετε σχόλια άλλων γονέων ή στα social media να επηρεάσουν την απόφασή σας, εάν επιλέξετε μπικινάκι για το μωρό σας. Εάν θέλετε να βάλετε μπικίνι στο κοριτσάκι σας να το κάνετε, αρκεί να εξασφαλίσετε την προστασία του.

Πηγή: babygaga.com